GDO'lu ürünlerin zararları

Merdivenköy Gönüllüleri Sağlık Komitesi, GDO (Genetiği Geğiştirilmiş Organizmalar)’ı anlatan bir panel düzenledi.

09 Haziran 2016 - 13:54
Merdivenköy Gönüllüleri Sağlık Komitesi, GDO (Genetiği Geğiştirilmiş Organizmalar)’ı anlatan bir panel düzenledi. Panele konuşmacı olarak katılan Dr.Gülderen Dolunay GDO’nun öldürücü derecede alerjilere neden olabildiğini belirterek “Yemlere karışınca hayvanların antibiyotik direnci artar bu sebeple antibiyotiklerin etkisi azalır. GDO’lar tozlaşma yoluyla süper dayanıklı böcek, yabani bitki gibi doğal türlere bulaşarak biyoçeşitliliğe zarar verir, eko-sisteme, tarıma büyük tehdit oluşturur. Sağlıklı beslenmek için meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmeye özen göstermeliyiz” dedi.

“MİLENYUM İKİLEMİ GDO’LAR 2”
Moda Gönüllü Evi’nde, Moda Gönüllüsü Korel Haksun’un davetlisi olarak gelen Prof. Dr. Şeminur Topal da GDO’lar hakkında bilgi verdi. GDO'nun Türkiye ve dünyadaki etkileri ve ne şekilde kullanıldığını anlatan Topal, Türkiye’deki mısır, nişasta vb. gıdalardaki alerji yapıcı etkilere dikkat çekti. Prof. Dr. Şeminur Topal, GDO’nun ya tutarsa teknolojisi gibi algılandığını, çiftçinin kullandığı tohumlardan dolayı çevreye zarar verdiğini ve insanlar üzerinde diyabet artışının gözlemlendiğini söyledi.

ARŞİV