Gebe Okulu eğitimleri sürüyor…

Anne adaylarının hamilelik dönemine ve doğuma hazırlanması ve bilgilenmesini sağlamak amacıyla Kadıköy Belediyesi Rana Beşe Sağlık Polikliniği’nde 5 gün süreyle Gebe Okulu düzenleniyor.

31 Ocak 2013 - 15:32
Anne adaylarının hamilelik dönemine ve doğuma hazırlanması, bebek bakımı konusunda bilgilenmesini sağlamak amacıyla Kadıköy Belediyesi Rana Beşe Sağlık Polikliniği’nde 5 gün süreyle Gebe Okulu düzenleniyor. Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği’nde 26 Kasım 2012 tarihinde başlayan Gebe Okulu’nda eğitim, 10’ar kişilik gruplar halinde devam ediyor. Eğitime katılan gebelere sertifika veriliyor. Gebe okulun; hamilelik dönemi, doğum eylemi, doğum sonrası dönem ve bebek bakımıyla ilgili bilimsel doğruları içeren eğitim içeriği ile hamile kadınların doğum ile ilgili önyargılarını ve korkularını azaltmayı, anne adaylarının bebek bakımı konusundaki bilinçlenmelerini ve sağlıklı bebekler yetiştirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor.
Gebe Okulunda yer alan konular; deneyimli bir kadro (Kadın Hastalıkları ve Doğum, Çocuk Hastalıkları, Beslenme ve Diyet Uzmanları ve Psikolog) tarafından anne adaylarına aktarılıyor. Anne adayları hamilelik süresi ve sonrası ile ilgili olarak merak ettikleri tüm konularda bilgi alıyor. Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği Eğitim Salonu’nda 10.00-13.00 arası verilen eğitimlere başvurmak isteyenler 0216 418 88 30 numaralı telefonu arayabilirler. Başvuranların ön kaydı alınıyor, 6, 7 ve 8 aylık hamile olan anne adaylarına öncelik veriliyior.
Eğitimi tamamlayan annelere bebek ürünlerinden oluşan bir paket hediye ediliyor.

EĞİTİM KONULARI
Gebe Okulu’nda eğitim, Pazartesi gününden Cuma gününe 5 gün devam ediyor.
Program şöyle:
-1.Gün: Hamilelikte Sağlık ve Doğum - Doğum Sonrası Kadın Sağlığı
-2.Gün: Hamilelik Sürecinde Psikolojik Değişiklikler
Doğum Sonrası Depresyon - Annelik Rolü ve İletişim
-3. Gün: Hamilelik ve Lohusalık Dönemi Beslenme – Anne Sütü
-4. Gün: Bebek Sağlığı, Bakımı ve Beslenmesi
-5. Gün: Bebek ve Çocuklarda İlkyardım
 

ARŞİV