Geçit kapandı ve…

Koşuyolu’ndaki üst geçit yenileme çalışması nedeniyle kapatıldı. Otoyoldan karşıya geçmek isteyen bir vatandaş hayatını kaybetti

24 Temmuz 2015 - 11:21

MUSTAFA SÜRMELİ
Koşuyolu sakinleri E-5 üzerinden yaya geçişi sağlayan ve yaklaşık 500 metrelik yolu 100 metreye indiren üst geçidin çalışma nedeniyle yaklaşık bir aydır kapalı olmasına tepkili. Zira geçtiğimiz günlerde bir kaza yaşandı. 63 yaşındaki Seval Nuran Acar alt geçide kadar yürümektense E-5’in akan trafiğinde, yolun karşısına geçmek istedi. Bu sırada bir aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi.


1997’DE YAPILMIŞTI
Üst geçidin yapıldığı 1997 yılına kadar bir çok vatandaşın otoyoldan karşıya geçmek isterken hayatını kaybettiğini söyleyen Koşuyolu Mahalle Muhtarı Taşkın Tuna, “Üst geçit yapılmadan önce insanlar çocuklarını okula gönderemiyorlardı. Yaşlılar geçemiyordu. Çok kaza oluyordu. Son derece hayati önem taşıyan bir yer” dedi.
Araç geçişini sağlayacak yeni bir köprünün yapılacağını ve okullar açılana kadar çalışmanın tamamlanacağını duyduklarını belirten Tuna, “Köprünün altından geçin deniliyor ama yokuş aşağı ve yukarı bir durum var. Yaklaşık 500 metre mesafe. Yaşlısı var, hastası var. İlk kaybımızı verdik seneler sonra” diye konuştu.
Tuna, Büyükşehir Belediyesi’nden yeni üst geçidi bir an önce hizmete açmasını da istedi.


VATANDAŞ NE DİYOR?
Serhat Polat: Koşuyolu üstgeçidini sık sık kullanırdım. Şimdi ne yapıldığından haberim yok. Üstgeçidi kaldırdılar. Karşıya geçmek zor oluyor. Aşağı iniyoruz köprünün altından geçiyoruz bir daha yukarıya çıkıp öyle geçiyoruz. Aşağı yukarı 1 kilometre. Burası 150 metre bile tutmuyordu. Şimdi yokuş iniyorsun, yokuş çıkıyorsun. Aşağısı daha trafik. Yani daha çok araçla insanlar yüzyüze kalıyor. Bir an önce köprümüzün yapılmasını istiyoruz.
Yavuz Tarlakazan: Şu anda geçiş yok. Köprü yapılacak ama yapılan köprü araç geçişi için yapılacağından bizi daha çok rahatsız edecek. Çok rahatlıkla karşıya geçiyorduk. Burası çocuklarımızın okula gidişleri gelişlerinde en büyük kolaylıktı, kapandı. Karşıya geçişlerimizde büyük sıkıntı var. Araç yolu yapılırsa daha büyük dert olacak. Dikkat edilirse sokaklarda hiç araç koyacak veya geçecek yer kalmadı. Bir de buradan araç geçerse mahallenin bütün güzelliği gider.  Karşıya geçmek için aşağıya inip E-5’in altından geçip gitmek zorundayız. Yani 1 dakikalık yolumuz 10 dakikaya çıktı. Temennim yapılacak köprü bizi daha çok rahatsız etmesin. 

ARŞİV