Geleceğin mimarları Kadıköy'de

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Kadıköy Belediyesi ve Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) tarafından düzenlenen Yaz Okulu projesi kapsamında Kadıköy’e geldi.

04 Ağustos 2016 - 16:31
Beyza BAŞOĞLU
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Kadıköy Belediyesi ve Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) tarafından düzenlenen Yaz Okulu projesi kapsamında Kadıköy’e geldi. 15 gün sürecek Yaz Okulu, 2 Ağustos Salı günü Belediye binasında düzenlenen sunumla başladı. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Bahar Yalçın, öğrencilere Kadıköy ve belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Daha sonra gençler, Kadıköy Belediyesi’nin Karikatür Evi, Gençlik Merkezi, Bahriye Üçok Ekoloji Kreşi, Suadiye’deki tarihi dükkânları ve Haldun Taner Öykü Evi'ni gezdi. Öğrencilere burada binaların restorasyonu ve fiziki yapısı hakkında bilgi verildi. Daha sonra Kadıköy’ün tarihi semtlerinden Yeldeğirmeni’ni gezen gençler Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde söyleşiye katıldı.

KADIKÖY’Ü TANIYACAKLAR
TMMOB ve Kadıköy Belediyesi’nin ortak projesi olan “Kadıköy Yeldeğirmeni Mimarlık Öğrencileri Yaz Okulu Programı” uygulaması kapsamında İstanbul’a gelen yaklaşık 20 öğrenci ve iki akademisyenin oluşturduğu grup, Kadıköy Belediyesi tarafından misafir ediliyor. Bu proje kapsamında öğrencilerin Kadıköy’ü ve Kadıköy’ün içinde barındırdığı farklı doku ve kültürleri yakından tanımaları hedefleniyor. Amaçları arasında Mimarlık Bölümü öğrencilerine; kamusal alan, kente katılım, kent bilinci, kent yaşamı, kentli olma hakkı, kamu yararı, kamu hakkı, sürdürülebilir çevre, toplumsal eşitlik gibi kavramları tanıtmak ve bu kavramların savunulabilmesine yönelik deneyim, fikir ve proje geliştirme ortamları sağlamak bulunuyor.

15 GÜNLÜK DENEYİM
Kadıköy Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı proje sürecinde Tasarım Atölyesi Kadıköy başta olmak üzere belediyenin çeşitli birimlerinde ve Mimarlar Odasında gerçekleştirilen Yaz Okulu Programı kapsamında, hem belediye yetkilileri tarafından, hem de mimarlar odası desteğiyle çeşitli üniversitelerden katılan akademisyenler tarafından çok sayıda sunum gerçekleştirilmesi planlanıyor. Çoğunluğunu kız öğrencilerin oluşturduğu grubun Yaz Okulu kapsamında edindikleri tecrübeleri kendi bölgelerinde yaygınlaştırma ve gelecek mesleki yaşamlarına taşımaları da programın katılımcılara sağladığı avantajlardan. Projenin gençlere yeni bakış açısı kazandırması, disiplinler arası çalışma ve yaratıcılık ortamı sağlaması, mimari çevrelerden öğrencilerin birlikte üretme anlayışına katkı sağlaması da hedefler arasında.

 

ARŞİV