Geçmişten Günümüze Gazete ve Toplum

Kadıköy Belediyesi Feneryolu Gönüllüleri, gazeteci-yazar Cahit Özbay ile “Geçmişten Günümüze Gazete ve Toplum” konulu bir söyleşi düzenledi.

15 Ocak 2014 - 13:59
Feneryolu Gönüllü Evi’nin, 4 Ocak Cumartesi günü düzenlediği yılın ilk etkinliğinin konuğu gazeteci-yazar Cahit Özbay oldu. “Geçmişten Günümüze Gazete ve Toplum” konulu söyleşi, Selamiçeşme Özgürlük Parkı’ndaki Fua Kafe’de büyük bir ilgiyle dinlendi.
Özbay, konuşmasına “gazetecilik” ve “basın yayın” kavramlarını anlatarak başladı. İlkçağ dönemlerindeki duvar resimlerinin ilk gazeteler olduğundan söyleyen Özbay, matbaanın icadından önceki baskı usüllerinden, matbaanın icadından sonra basının gelişmesinden ve toplum üzerindeki etkilerinden bahsetti. Basının doğuşu, basın-yayın araçlarının dünya entllektüel tarihine yansımaları, yabancı medya tarihi, Osmanlı basın tarihi ve Türkiye Cumhuriyeti basın yayın tarihinedeğinen Cahit Özbay, sansür uygulamalarını da anlattı.

ÇOCUKLARA YENİ YIL ARMAĞANI
Feneryolu Gönüllüleri, düzenledikleri yeni yıl yemeğinden elde ettikleri gelirle, Fikirtepe Muratpaşa İlköğretim Okulunda öğrenim gören 24 çocuğa ihtiyaçları dahilinde kırtasiye malzemeleri, atkı, bere, eldiven, çorap, iç çamaşı gibi hediyeler aldılar. 3 Ocak Cuma günü hediyeleri okulda çocuklara teslim eden Feneryolu Gönüllüleri, bu etkinliklerin yıl boyunca devam etmesi için Okul Aile Birliği ve okul müdürü ile anlaştılar. Gönüllüler, çocuklara yeni senenin sağlık, başarı, mutluluk getirmesi dileğiyle okuldan ayrıldı.

ÇOCUK KURSİYERLERİN YILBAŞI PARTİSİ
Feneryolu Gönüllüleri, her cumartesi günü verilen ücretsiz İngilizce kursuna katılan çocuk kursiyerler için yılbaşı partisi düzenledi.
Çocuk kursiyerleri öğretmenleri Necla Tezin ve aileleri ile Gönüllü Evi’nde 28 Aralık Cumartesi günü yıl sonu kutlaması yaptılar. İngilizce şarkılar eşliğinde hediyelerini alan çocuklara başarılı yıllar dileyen Feneryolu Gönüllüleri, öğretmen Necla Tezin’e de Gönüllü Evi’ne verdiği destekten dolayı teşekkür ettiler.

ARŞİV