Genç girişimciler yarışıyor

Mustafa Saffet Anadolu Lisesi’nin öğrencilerinin kurduğu ‘İdea Genç Başarı Şirketi’, ‘Genç Başarı Şirketi Projesi’nde birinci olmak için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

25 Mayıs 2011 - 13:39

Mustafa Saffet Anadolu Lisesi’nin öğrencilerinin kurduğu ‘İdea Genç Başarı Şirketi’, ‘Genç Başarı Şirketi Projesi’nde birinci olmak için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
 

Genç Başarı Vakfı, Türkiye’de genç girişimciler yaratmak ve gençlerin işletme dünyasında aktif olarak yer almasını sağlamak amacıyla ‘Genç Başarı Şirketi Projesi’ düzenliyor. Proje’nin bu yılki katılımcı okulları arasında yer alan Merdivenköy'deki Mustafa Saffet Anadolu Lisesi’nin yirmi dört kişilik öğrenci grubu da kurdukları ‘İdea genç başarı şirketi’ ile birinci olup, Amerika’da staj yapma imkanını kazanmak için çalışmalarına devam ediyor. Proje kapsamında seçilen okullarda bir gözetmen öğretmen eşliğinde yirmi dört kişilik bir öğrenci grubunun gerçek şirket formatlarına uygun olarak bir şirket kurduğunu belirten Proje Koordinatörü Resim Öğretmeni Tuba Karaarslan, “Mustafa Saffet Anadolu Lisesi olarak biz de bu projeye seçildik. Yirmi dört kişiden oluşan şirketimizi kurduk. Her şirkette olduğu gibi bizim şirketimizde de yönetim kurulu, çalışanlar ve sattığımız ürünümüz var” dedi.

‘İDEA BİLEKLİK SENDE NİYE YOK’
Genç Başarı Vakfı’nın gönderdiği hisse senetlerini satıp, ilk sermayelerini sağladıklarını belirten Şirketin Halkla İlişkiler Müdürü Ceren Çetinkaya ise “Bu sermaye ile ilk ürünlerimizi oluşturup, pazarlamaya başladık. Bir ay içerisinde 1 milyara yakın kar elde etmeyi başardık. Geçirdiğimiz bu bir aylık süreçte her departman düzenli olarak toplantılara katıldı ve raporlarını sundu” diye konuştu. Ürün olarak bileklik seçtiklerini ifade eden Çetinkaya, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bilekliği seçerken birçok şeyi göz önünde bulundurduk. Hem kızların hem de erkeklerin ilgisini çekmesi gerekiyordu. O yüzden bileklik en doğru seçimdi. Elde ettiğimiz kar da bunun bir göstergesi. ‘İdea bileklik sen de niye yok’ sloganı ile 19 Mayıs’ta Atatürk’ün adının yazdığı bileklikleri sattık. Daha sonrada nazar boncuklu ve uğur böcekli bileklikleri sattık.”

‘KENDİMİZE GÜVENMEMİZİ SAĞLADI’
Proje çerçevesinde 3 Haziran’da şirketi tasfiye edeceklerini söyleyen Çetinkaya sözlerine şu bilgileri ekledi: “Haziran ayında Genç Başarı Vakfı’nın düzenlediği bir fuara davetliyiz. Tuttuğumuz raporlarla ve projenin amacına yönelik hizmetlerle bu fuarda birinciliğe layık görülürsek, Amerika’da staj imkanı kazanacağız. Ayrıca Türkiye’nin en başarılı şirketlerinde de staj yapabileceğiz. Bu proje bize kendimize güvenmemizi sağladı. Birlikte birçok şeyi yapabileceğimizi anladık.”

Seyhan KALKAN VAYİÇ


ARŞİV