GENÇ GÜNLER BAŞLADI

Şehir Tiyaroları’nın bu yıl 31.sini düzenlediği Genç Günler, 21 Mayıs’a kadar sürecek. Festival kapsamında ilk kez konservatuvar öğrencileri buluşuyor

14 Mayıs 2015 - 16:24

31. Genç Günler Festivali, 9-21 Mayıs günleri arasında dopdolu bir programla gerçekleştiriliyor. Etkinlikler, Harbiye Muhsin Ertuğrul, Üsküdar Kerem Yılmazer, Üsküdar Musahipzade Celal ve Kadıköy Haldun Taner Sahneleri’nde düzenleniyor.
Genç Günler kapsamında; Genç Tiyatro 10 yeni oyun ve 3 dans gösterisi sahneleyecek. Bu yıl birincisi düzenlenen Konservatuvarlar Buluşması’nda ise 9 oyun yer alacak.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Sahne Dekorları ve Kostüm Bölümü sergisi, İlyas Odman, Okan Patırer ve Ebru Ahunbay yönetiminde üç hareket atölyesinin yanı sıra Fransa’dan konuk bir tiyatro topluluğu  da oyun sahneleyecek.
Tamamı ücretsiz olan 31. Genç Günler’e tiyatroseverler ve İstanbul’un tüm gençleri davetli!

Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’ndeki Konservatuvarlar Buluşması’nda bu hafta izlenebilecek oyunlar şöyle:
-Beyaz (Haliç Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü) 15 Mayıs 19.00
-Ölüm ve Kız (İstanbul Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü) 16 Mayıs 19.00
-Oyunun Oyunu (İstanbul Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü) 17 Mayıs 19.00
-Sığıntılar (Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü) 19 Mayıs 19.00

Mungan 20 yıl sonra Genç Günler’de



Gençlik Günleri etkinliğini 1995 yılında ilk kez başlatmış olan Murathan Mungan, Şehir Tiyatroları’nın 100. Yıl etkinlikleri ve 31. Genç Günler kapsamında, ‘Zaman Derinliği’ – Hafızanın Güncellenmesi, Şimdinin Yaşanması ve Gelecek Tasavvuru Üzerine’ başlıklı söyleşi gerçekleştirecek.  Söyleşi,  17 Mayıs Pazar günü 18.00’de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde.

ARŞİV