Genç liderlerin Kadıköy kurulu

Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği Kadıköy Şubesi’nin 2014 yılı başkanlığına İhsan Örnekal seçildi.

01 Ağustos 2013 - 13:03

Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından olan Genç Liderler ve Girişimciler (Junior Chamber International – JCI) Derneği bünyesinde, 2009 yılından beri Kadıköy’de faaliyetlerini sürdüren JCI Kadıköy Şubesi, 4. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. 
28 Haziran’da Kozyatağı Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya, şube üye ve aday üyelerinin yanı sıra diğer JCI şubelerinden Üyeler ve Senatörleri, JCI Türkiye Senato Başkanı Özgür Solakoğlu, JCI Türkiye Yönetimi Başkan Yardımcılarından Selim Taner de katıldı. Toplantıda, 2012 yılı faaliyet raporu; aynı yılın dönem Başkanı Barışözgür Kışlak tarafından sunuldu ve genel kurul tarafından oybirliği ile ibra edildi. Genel kurul gündemi kapsamında 2013 yılı ara faaliyet raporu dönem başkanı Nihan Altındoğan tarafından üyelerle paylaşıldı. 2014 yılında görev alacak Yönetim ve Denetleme Kurulları seçimi sonrasında; JCI Kadıköy Şubesi 2014 yılı Başkanlığına İhsan Örnekal seçildi. İhsan Örnekal Başkanlığındaki JCI Kadıköy Şubesi 2014 Yönetim Kurulu Üyeleri; Ceyda Keçeli, Emre Çalışır, Fatih Şengül, Hilal Temiz, Şafak Dirik ve Ulaş Deniz Özden olarak belirlendi.
Genel kurulda söz alan 2013 yılı başkanı Nihan Altındoğan , “Şubemiz 2013 yılında yapısını kuvvetlendirecek faaliyetlerde bulunmuş, çeşitli kurumlarla işbirliği yapmak için güçlü adımlar attı. Girişimciliği destekleyen, bireylerin liderlik vasıflarının kuvvetlenmesine fırsat sağlayan yeni proje fikirleri üzerine çalışılmaktadır. Bu yıl Eylül ayında gerçekleşecek, JCI Kadıköy Şubesi olarak organizasyonuna ev sahipliği yaptığımız JCI Yaratıcı Genç Girişimci Yarışması (CYEA) için çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Liderlik deneyimlerine yenilerini ekleyecek ve topluma pozitif değer katmak için çalışmalarına devam edecek oy birliği ile seçilen 2014 yönetim kurulumuz hayırlı olsun” dedi. 

DÜNYANIN 3. STK’SI
Junior Chamber International (JCI), 115 ülkeye yayılan ve 200.000’i aşkın üyeye sahip, dünyanın en büyük 3. sivil toplum örgütü olan JCI, küreselleşen dünyada, evrenselliği benimseyen ve dünya barışını destekleyen bir oluşum. Üyelerinin liderlik vasıflarını geliştirerek yaşadıkları toplumda pozitif değişime katkıda bulunmalarını hedefleyen örgüt, Türkiye’de 1988’de kuruldu. JCI Kadıköy, faaliyetlerine 2009’da başladı, lokal bazlı bir çok projeyi hayata geçirdi. Şube çalışmalarını İstanbul Anadolu yakası odaklı sürdürüyor. İlk yılında Avrupa’nın en iyi üye gelişim ödülünü kazanan şube bu yıl JCI Türkiye adına organizasyonuna ev sahipliği yapacağı Yaratıcı Genç Girişimci yarışması finalistlerinden seçilen bir adayı, Global Girişimcilik Haftası’nın paydaşlarından olan Danimarka’da düzenlenecek olan Creative Business Cup yarışmasına gönderecek. JCI Kadıköy, genç ekibi ile toplumsal, uluslararası, iş dünyası ve bireysel gelişim gibi fırsat alanlarında projeler üreterek, uygulamaya koyuyor, tüm Kadıköy’de yayılmış gönüllü destekçileri aracılığıyla bireyleri yaşadığı topluma ve kendine karşı bilinçlendirme misyonunu sürdürüyor.


ARŞİV