Genç tenisçinin hedefi büyük

Raketin Prensesi milli tenisçi Erem Akyurt, gelecekteki hedefini açıkladı: WTA’da ilk 10

12 Şubat 2014 - 13:13
Raketin Prensesi milli tenisçi Erem Akyurt, gelecekteki hedefini açıkladı: WTA’da ilk 10
 
 
Mustafa SÜRMELİ
 
18 Yaş Altı ITF Juniors kategorisinin dünya sıralamasında 3 ayda yaklaşık bin 800 basamak yükselerek 859 numaraya yükselen 15 yaşındaki milli tenisçi Erem Akyurt, sponsor bulamadığı için ana tabloda yer aldığı uluslararası turnuvalara katılamıyor. Türkiye'de tüm yaş kategorilerinde sayısız şampiyonlukları olan Erem, SİSEV’nın sponsorluğunda katıldığı ilk yurt dışı turnuvasında 2 bin 500'üncü sıradan giriş yaparak çeyrek ve yarı final oynama başarısı göstermiş, 2014 yılında 859 sıralamasını görmüştü. Uluslararası klasmana girmeyi başaran genç tenisçi Erem Akyurt, başarılarının devamı için uluslararası turnuvalara katılması gerektiğini, ancak bunun için sponsor desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi.
 
TURNUVALARDA SERİ BAŞI AMA…
2014 yılı beklentileri ve sponsorluk arayışı konusunda açıklamalarda bulunan Milli tenisçimiz Erem Akyurt, “2013 Aralık ve 2014 yılı Ocak ayında, ITFJuniors ‘Kuwait, Bahrain, Norway, Finland’ turnuvalarında ana tabloda seri başı olarak yer aldığım halde maddi nedenlerle ve sponsor desteği bulamadığım için söz konusu turnuvalardan çekilmek zorunda kaldım. Uluslararası turnuvalara katılamamaktan dolayı son derece üzgünüm. Başarılarımın devamı için katılmam gereken uluslararası birçok turnuva var ama sponsor bulamadığım için uluslararası ve ulusal klasmandaki sıralamam da gittikçe aşağıya düşüyor” dedi.
 
HEDEFİM DÜNYA ÇAPINDA BAŞARI
Başlıca hedefinin, Kadınlar Tenis Birliği'nde (WTA) ilk 10 tenisçi arasına girebilmek olduğunu, ITF Junior sonrasında başlayacağı WTA klasmanında öncelikle ilk 50'ye girmeyi, adım adım yükselerek, en iyi 10 tenisçi arasında yer almayı arzuladığını belirten başarılı tenisçimiz, 4 yaşında başladığı teniste zorlu aşamalardan geçerek çok küçük yaşta önemli başarılar elde ettiğini söyledi.
“Çocukluğumdan beri en büyük hayalim profesyonel tenisçi olmaktı. Türkiye'de ve Dünya çapında başarılı bir isim olmak istiyorum. Bunu sağlayabilmem için iyi bir sponsor bulmam gerekiyor. Çünkü sponsor olmadan bu yola devam edebilmek çok zor, hatta imkansız. ITF Junior'da elde ettiğim bu başarının da bir anlamı kalmıyor. Tenis sporcusu olarak biz ne yaparsak yapalım kendimizi kanıtlayabilmemiz için turnuvalara katılmamız gerekiyor. Bu tarz turnuvaların hepsi de yurt dışında. Bu da senede yaklaşık 30 hafta ülke ülke dolaşmanız demek. Bu turnuvaların diğer masraflarının yanında sadece yol masrafları bile çok büyük bir tutuyor. Tenis sporu bireysel bir spor olmasına rağmen uluslararası başarı, iyi bir ekip gerektiriyor. Grup antrenmanları ile elde ettiğim bu başarıyı turnuva ve antrenör sponsorluğu ile halledilebileceğini düşünüyorum” diyen Akyurt, her şeye rağmen günde 6 saat antrenman programını aksatmıyor. Aynı zamanda lise eğitimini de aynı hassasiyetle sürdüren Akyurt, sponsoru olmaması nedeniyle Şubat ayında Norway, Finland turnuvalarında seri başı olarak yer aldığı turnuvalara katılamadığını, ama 3-8 Şubat tarihleri arasında düzenlenen ulusal çaptaki 16 Yaş Kış Kupası’nda mücadele edeceğini söyledi.

ARŞİV