GENEL EV'REN KADINLARI: Haydi Spor'a

Teşvikiye’deki Bonart Sanat Galerisi; ressam Kamer Batıoğlu’nun Genel Ev’ren Kadınları sergisinden “Haydi Spor’a” başlıklı resim sergisine, 23 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.

16 Mayıs 2013 - 14:22
Teşvikiye’deki Bonart Sanat Galerisi; ressam Kamer Batıoğlu’nun Genel Ev’ren Kadınları sergisinden “Haydi Spor’a” başlıklı resim sergisine, 23 Mayıs-9 Haziran 2013 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Batıoğlu sergisinde; Anadolu kökenli ana tanrıça Kibele’ye spor yaptırıyor. Böylece görüntüleri nedeniyle spor yapmaya müsait olmadıkları önyargısıyla yaşamlarını sürdüren kadınlara istedikleri her sporu yapabilecekleri anlatılıyor. Belki bir profesyonel gibi değil ama kendilerince yapabilecekleri kadar… 
Ressam Kamer Batıoğlu yaptığı çalışmaları için ,“Toplumun değil, en başta kadınların kendi önyargılarını kırmaları gerektiğini, bizi tutsak eden zincirlerin her konuda olduğu gibi aslında beynimizde oluştuğunu ve bu zincirleri yalnız ve yalnız kendimizin kırabileceğini hatırlatmaya çalışıyorum. Bedenimizin şekli ne olursa olsun, onu korumalı, iyi bakmalı ve çok sevmeliyiz. Bizlere dayatılan, estetik olduğu zorla kabul ettirilen tek tip beden olmak yerine, kendi bedenimize sahip çıkmalı ve sağlığımızı korumalıyız” diyor.  


 

ARŞİV