GENEL-İŞ ''AYDA 1800 LİRA ŞARTTIR''

Hükümetin asgari ücrette yapmayı planladığı yüzde 3+3’lük zam, işçiler tarafından tepkiyle karşılandı.

25 Aralık 2014 - 15:56
Hükümetin asgari ücrette yapmayı planladığı yüzde 3+3’lük zam, işçiler tarafından tepkiyle karşılandı. Yılın son eyleminde “Asgari ücret 1800 net” sloganıyla sokağa çıkan DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası da Kadıköy’de yaptığı basın açıklaması ileÇocuklarımızı yoksulluğa mahkum etmemek için ayda 1800 lira şarttır!” dedi
 
Genel İş Sendikası Anadolu Yakası 1 No’lu Şubesi’nin düzenlediği yürüyüş, Kadıköy Belediyesi önünde başladı. “Saraylara değil emekçiye bütçe” sloganı ile yürüyen sendikalı işçiler önce temsili asgari ücret tabutları ile Altıyol’a yürüyerek yeniden Kadıköy Belediyesi önüne döndüler.
“PAYIMIZA DÜŞENİ TALEP EDİYORUZ”
Genel İş adına basın açıklamasını yapan 1 No’lu Şube Başkanı Mahmut Şengül, “Kişi başına düşen milli gelir 2014 yılı itibarıyla aylık 1800 lirayı aştı. Hükümet bu rakamla çok övünüyor. Biz işçiler 4 kişilik hanemiz için payımıza düşenin sadece birini talep ediyoruz. En azından yaşamak için buna ihtiyacımız var. Ve soruyoruz: Hanemizin payına düşen aylık en az 7 bin 200 liramız nerede?” diye sordu.
4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırının 3 bin 500-4 bin lira civarında olduğunu hatırlatan Şengül, “Asgari ücret için belirlenmesi gereken gerçek tutar aslında budur. Yoksulluğa mahkum eden ücrete asgari ücret denmez!” dedi. Şengül açıklamasını .Saraylar değil ekmeğimiz büyüsün!” diyerek sonlandırdı.

 

 


ARŞİV