Gençler dengede durmaya çalışıyor

Şu sıralar yeni ve ilginç bir spor dalı gençler arasında ilgi görüyor

24 Haziran 2016 - 09:41
Snack Line; kısaca denge sporu olarak tanımlanıyor. İki sabit nokta arasında gerilen halat veya eni geniş kemer üzerinde durabilme becerisi gerektiriyor. Snack line yapanlar, bu sporun bedensel ve zihinsel odaklanma gerektirdiğini, bu yönüyle kişinin konsantrasyon ve motivasyon yetisini geliştirdiğini ifade ediyorlar.
Özellikle Avrupa ülkelerinde son yıllarda ilgi gören bir spor dalı olduğu belirtilen snack line, ülkemizde de gençlerin ilgi gösterdiği sporlar arasına girmeye başladı. Üniversitelerde, parklarda snack line yapan gençleri görmek mümkün. 
Snack line ipi sabit iki ağaç veya cisme sabitleniyor. Eğer dengede durmayı öğrenmek istiyorsanız snack line ideal bir uğraş. Denemek isteyen, bir daha deniyor.
 
TASARIM VE SNACK LİNE
Mustafa Emre, endüstri ürünleri tasarımcısı, kendi şirketinin sahibi. Snack Line, en sevdiği hobileri arasında. Yaklaşık bir yıldır Kadıköy Moda ve Beşiktaş Maçka Parkları’nda snack line yapıyor. 4 günde snack line denilen ip üzerinde durmayı başardığını anlatan Mustafa Emre, piknik yaparken arkadaşlarıyla snack line yaptıklarını söyledi. Snack line’ın rahatlama, motivasyon sağladığını belirten Olur, bunun tasarım çalışmalarına da olumlu etkisinin olduğunu belirtti. “Şehrin kalabalığından ve sıkışmışlığından kaçıp, parklarda yemyeşil ortamda piknik ve snack line keyfi bir başka. Odaklanma gerektiriyor. Belediye parklarda snack line kurabilir, snack line festivali düzenleyebilir. Avrupa’da gençler arasında son yıllarda revaçta bir spor” diyen Olur, Türkiye’de Antalya Geyikbayırı’nda her yıl snack line festivali düzenlendiğini, tüm dünyadan snack line meraklılarının bu festivale geldiğini ifade ediyor.
Marmara Üniversitesi öğrencisi Burak da Snack Line sporuna gönül veren gençlerden biri.  Dengede durma sporu diye tanımladığı snack line ile yaklaşık iki yıldan bu yana ilgilendiğini belirten Burak,  “Gerçekten güzel bir spor. Dünyada bilinen bir spor. Türkiye’de de şenlikleri, festivalleri oluyor. Kadıköy’de Moda’da bazı parklarda yapıyoruz. Güzel bir spor. Sadece yürümek değil, oturabilir, zıplayabilirsiniz. Tamamen yeteneğinize kalmış” diyor. Şeniz ise snack line’ı ilk defa geçen yıl Moda’da snack line yapanlardan gördüğünü ve kendisinin de bu sporu sevdiğini belirtti. 

 

ARŞİV