Gençlerden 'Gönüllü' ziyaret

Gençler, Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi’ni ziyaret etti, çalışmalarla ilgili bilgi aldı

21 Temmuz 2016 - 15:48
Gençler, Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi’ni ziyaret etti, çalışmalarla ilgili bilgi aldı

Üniversite öğrencilerinden oluşan gençler, Gönüllü Merkezi’ni ziyaret etti. Gönüllü Merkezi Sorumlusu Engin Baran ile görüşen gençler, Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri’nin mahallelerdeki faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı.
Gençler, Gönüllü Merkezi Sorumlusu Engin Baran’a, Kadıköy Belediyesi bünyesinde faaliyet göstermek ve 15-28 yaş arasındaki gençlerle birlikte Eğitim, Kültür, Sanat, Sağlık, Spor ve Çevre alanlarında etkinlikler ve projeler düzenlemek istediklerini belirtti. Gençler “Kadıköy’de gençlerin sorunlarına el uzatan gençleri bir çatı altında toplamayı, yeni projelerle, yeni çalışma arkadaşları edinmeyi planlıyoruz” dedi.
Gençler “Bu projelerle farklı pencerelerden bakan kişilerle çalışmayı, grup çalışmalarının önemini, sorunlara hızlı çözümler üretmeyi, zamanı efektif kullanmayı ve en önemlisi çok büyük tecrübe ve deneyim kazanacağız; amacımız genç arkadaşlarımıza sosyal sorumluluk bilincini aşılamaktır” dedi.
Gönüllü evlerindeki çalışmaları nedeniyle gençlere teşekkür eden Engin Baran da, “Neler başardığınızı biliyoruz ve neler yapabileceğinizi de tahmin ediyoruz. Biz de sizlerle birlikte çalışmayı arzu ediyoruz. Kadıköy’deki gençleri bir çatı altında toplamayı amaçlayan, birlikte etkinlik ve proje üretmek isteyen dinamik ve genç üniversiteli arkadaşlarımızın kendilerini ve çevrelerini geliştirmek adına yapacakları gönüllü faaliyetlerini belediyemizce destekleyeceğimizi ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.
Fikirtepe Gönüllü Evi’nde faaliyet gösteren gençler, Kadıköy Belediyesi ve ÇYDD’nin desteğiyle, imkânı olmayan 100’e yakın öğrenciye TEOG, YGS ve LYS sınavlarını kapsayan destek dersleri veriyor. 20’ye yakın üniversite gencisi, gönüllü olarak öğrencilere destek oluyor.

ARŞİV