GENÇLERE hem kurs hem yarışma

Habitat için Gençlik Derneği tarafından yürütülen Uluslararası Genç Liderler Akademisi’nde (UGLA) yaz dönemi eğitimleri başlıyor.

19 Temmuz 2011 - 13:52

Habitat için Gençlik Derneği tarafından yürütülen Uluslararası Genç Liderler Akademisi’nde (UGLA) yaz dönemi eğitimleri başlıyor. UGLA bünyesinde Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında Temel Bilgisayar Okuryazarlığı, Yazılım, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, CISCO IT (Cisco Information Technologies) Ağ Kurma Eğitimleri, Teknoloji Destekli Girişimcilik, Finansal Bilinç, Ayrımcılık ve Yeni Medyada Nefret Söylemi ve HIV/AIDS, Belgesel Sinema ve Sosyal Sorumluluk ve Uyuşmazlık Çözümü ve Arabuluculuk eğitimleri verilecek. İstanbul kenti odağında özellikle 15-30 yaş arası gençlere yönelik eğitimlere katılmak için www.habitaticingenclik.org.tr adresindeki başvuru formunu doldurarak, [email protected] adresine göndermek gerekli.
Habitat için Gençlik Derneği 1995 yılında gerçekleşen Kopenhag Sosyal Kalkınma Zirvesi’nde değişik, dil, din, ırk, kültür ve ulustan gençlik temsilcisinin oluşturduğu, 100’e yakın ülkede yaklaşık 300 gençlik organizasyonunun üye olduğu Youth for Habitat Uluslararası İletişim Ağı’nın bir parçası olarak kuruldu. Dernek, Türkiye’deki yasal düzenlemeler gereği dernek olarak yapılanan kurum, gençleri temsil etme iddiası ile değil, Türkiye’de bütüncül bir gençlik politikasının oluşturulması hedefi ile yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası çalışmalarını sürdürüyor.

10 BAŞARILI GENÇ ARANIYOR

Genç Liderler ve Girişimciler Derneği Türkiye (JCI-Junior Chamber International ), Türkiye’nin 10 başarılı Genci’ni bulmak için 17’nci kez TOYP projesini hayata geçiriyor. JCI Türkiye, bu yıl da başarılı gençlere fırsatlar sunmaya devam ediyor. JCI tarafından dünya çapında gerçekleştirilen ve son 16 yıldır da JCI Türkiye liderliğinde ve JCI İstanbul proje yönetiminde ve ana sponsorluğunda gelenekselleştirilen TOYP’11 (Ten Outstanding Young Persons) “Türkiye’nin 10 Başarılı Genci Ödülleri” için geriye sayım başladı. 30 Temmuz’a kadar başvuruların yapılacağı TOYP ödüllerinin büyük finali ise Ekim ayında gerçekleşecek. JCI, dünya üzerinde pozitif değişime ve gelişime katkıda bulunmak amacıyla çeşitli projelere imza atıyor. Toplumdaki pozitif değişimi gençler vasıtası ile gerçekleştirmeyi amaçlayan derneğin geliştirdiği projelerin başında ise,TOYP projesi geliyor. Projenin amacı, dallarında yaptıkları çalışmalarda en başarılı 10 genci ortaya çıkararak topluma kazandırmak ve çalışmalarını uluslararası platforma taşımak. Yeni buluşlara ve üstün başarılara imza atan sessiz kahramanları duyuran ödül olarak anılmaya başlanan TOYP kapsamında gençler, çevreden hukuka, insan haklarından fen ve tekniğe kadar 10 farklı kategoride, projelerini yarıştıracak. Kazanan 10 genç ise, her yıl olduğu gibi, özel bir tören ile onurlandırılarak kamuoyuna açıklanacak ve dünya finallerinde yarışmaya hak kazanacak.

PROJENİN BİR DE HİKAYESİ OLACAK

Ödüle, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve belirlenen 10 farklı kategoride tasarı aşamasını geçerek hayata geçirilmiş bir projesi olan, bu proje ile kendine ve çevresine pozitif katkı sağlayan 18 -40 yaş arası gençler başvurabiliyor. Aranan kriterler bunlarla da sınırlı değil, ödüle başvuran projelerin hem buluş hem girişimcilik özelliğinin yanı sıra hem de anlamlı bir hikayesi olması isteniyor. Değerlendirmeler ise, her biri kendi alanında uzman profesyoneller ve akademisyenlerden oluşan tarafsız ve bağımsız jüri komiteleri tarafından gerçekleştirilecek.
Diğer ülke birincileri ile uluslararası büyük jürinin karşısına geçecek olan ve burada da jürinin onayını alan gençler 'Dünyanın En Başarılı 10 Genci' arasında yer alacaklar. JCI Türkiye bugüne kadar 6 dünya birincisi çıkarmış bulunuyor.
Bilgi ve başvuru için: www.toyp-tr.org

 


ARŞİV