Gençlik bayramında Manço şarkıları

Barış Manço şarkılarının ve albümlerdeki müzikal anlayışını birebir sahnede/konser ortamında da müzikseverlere dinletmek için kurulan Ful Aksesuar Grubu, gençlik bayramını kutlamaya hazırlanıyor.

14 Mayıs 2015 - 16:40
Barış Manço şarkılarının ve albümlerdeki müzikal anlayışını birebir sahnede/konser ortamında da müzikseverlere dinletmek için kurulan Ful Aksesuar Grubu, gençlik bayramını kutlamaya hazırlanıyor. Grup, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için özel bir konser verecek.
19 Mayıs Salı akşamı saat 20.30’da Göztepe’deki Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi’nde yapılacak konserde, ‘’Müzikte Arkeolojik Kazı’’ diyen grup Manço şarkılarını seslendirecek. Murat Bolat, Rıdvan Kılıçarslan, Serdar Duman, Burak Arıkan, Murat Açıkyüz ve Kadir Kapukaya’dan oluşan Ful Aksesuar, ‘’Konserimize eşiniz, çocuklarınız veya anne-babanızla ailecek de bekliyor, gençlik bayramını Barış Manço şarkılarıyla hep birlikte kutlamak istiyoruz…’’ çağrısını yapıyor.
 
Az bilinen Manço şarkıları
İlk konserini geçtiğimiz Mart ayında veren Ful Aksesuar, sahnelerde artık çalınıp-söylenmeyen Manço şarkılarını müzikseverlere konser ortamında dinletme amacını taşıyor. Grup ilk konserde Manço’nun “Aman Yavaş Aheste”, “Ademoğlu Kızgın Fırın Havva Kızı Mercimek”, “Lahburger Bebek”, “Hey Koca Topçu / Genç Osman”, “Vur Ha Vur” gibi şarkılarını icra etti.
Konseri izleyen Barış Manço’nun 25 yıl Menajerliği’ni yapan  ve grubun da menajerliğini üstlenen Tamer Şahin, “Ful Aksesuar’la çalışmak bize de heyecan veriyor” dedi.  “7’den 77’ye Programı’nın yapımcısı ve yönetmeni Erkmen Sağlam da ‘’Manço şarkıları artık ticari bir meta haline geldi.  Söyleyebilen söyleyemeyen herkes Barış’ın şarkılarını okuyor. Ful Aksesuar, 1970’lerdeki Manço eserleriyle, belki biraz dizginleyebilir bu durumu. Çünkü Barış’ın yakın arkadaşları olarak biz bu duruma çok üzülüyoruz’’ diye konuştu.
 

ARŞİV