Gezi direnişinin defterleri de çıktı!

Üzerinde “Her yer Taksim her yer direniş” yazan tişörtler, ağaçları ve direnişi simgeleyen çantaların ardından şimdi de Gezi Parkı direnişi kapaklı defterler çıktı.

11 Temmuz 2013 - 08:58

Semra ÇELEBİ
Üzerinde “Her yer Taksim her yer direniş” yazan tişörtler, ağaçları ve direnişi simgeleyen çantalar, üzerine koca bir külliyatın yazılacağını müjdeleyen öncü kitapların ve dergilerin ardından şimdi de Gezi Parkı direnişi kapaklı defterler çıktı. Kadıköy’de bir giysi mağazasının girişinde rastladığımız bu defterlerin üzerinde 1,5 aydır ülke gündeminin ilk sırasında yer alan Taksim direnişinin simgeleri yer alıyor; deniz gözlüklü ve maskeli bir çocuk, kırmızılı kadın, toma, tomaya karşı duran siyahlı kadın, duran adam… Başka bir tanesinin üzerinde ise gaz maskeli bir kadın fotoğrafının yanında Türkçe ve İngilizce şu ifadeler yer alıyor: “Öpemezsin. Farklılıklara saygı duymazsan kimseyi sevemezsin. Kimseyi sevemezsen başkasına dokunamazsın. Yalnız kalırsın. Yalnız kalırsan, yalnız ölürsün…”
Herhangi bir kurumun imzasının yer almadığı küçük defterlerin nerede ve kim tarafından basıldığı da bilinmiyor. Şimdilik Kadıköy’deki birkaç esnafta rastlamanız mümkün. Fiyatı 5 TL.


ARŞİV