Gezi Parkı direnişine ‘Duran Ressam' desteği

Ressam Atanur Doğan, İstanbul Suluboya Çalıştayı kapsamında Kadıköy’de açılan sergide Gezi Parkı direnişine “Duran Ressam” olarak destek verdi.

27 Haziran 2013 - 11:33
Ressam Atanur Doğan, İstanbul Suluboya Çalıştayı kapsamında Kadıköy’de açılan sergide Gezi Parkı direnişine “Duran Ressam” olarak destek verdi. Uluslararası İstanbul Suluboya Çalıştayı, Atanur Doğan Demostrasyonu Kadıköy Şirket-i Hayriye Sanat Galerisi’nde gerçekleştirildi.Sanatçı, Türkiye’nin değerli ozanlarından Aşık Veysel’in portresini sanatseverlerin katılımı ile canlı performans olarak çizerken, suluboya ve teknikleri hakkında bilgiler aktardı. Doğan, çalışması sırasında Türkiye’nin son günlerde yaşadığı sürece de duyarsız kalmadığını, destek olduğunu katılımcılarla paylaştı.Doğan, canlı performansı sırasında “Duran Ressam” eylemine başladı. Eylem sırasında salonda konuyla ilgili kısa bir görüş bildirgesi okundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 “31 Mayıs 2013 tarihinde başlayan Taksim Gezi Parkı olayları hepimizin bildiği üzere toplumsal bir birikimin patlamasıdır. Temel özgürlüklerin kısıtlanması başbakanın her konuşmasındaki sert ve yapıcı olmayan üslubu, insanların yaşam tarzına yönelik baskılar, toplumu kutuplaştıracak girişim ve söylemler, göstericilere yapılan orantısız müdahaleler, yaralanan, ölen vatandaşlarımız…
Halen, temel hak ve özgürlükler ile hukuk çerçevesinde başlatılmış olan “Duran Adamlar” protestosu devam ediyor ve bu uygulama sadece Türkiye’de değil dünyanın pek çok ülkesinde desteklenmektedir.
Bu bağlamda Uluslararası Sanatçımız Sayın Atanur Doğan da İstanbul Suluboya Çalıştayı projesi bünyesinde yapılan bu protestolara destek olmak amacı ile “Duran Ressam” olarak sürece destek olmaktadır.”
 

ARŞİV