GEZİ, ÖZGÜRLÜK'TE CANLANDI

Gezi Parkı eylemlerinin ikinci yılında Kadıköylüler, Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla Göztepe Özgürlük Parkı’nda buluştu

05 Haziran 2015 - 11:10

Eylül BİROL
Aralarında çeşitli siyasi kurumlar ve partiler ile Göztepe, Yeldeğirmeni, Validebağ, Haydarpaşa Dayanışması ve direnişteki Maltepe Hastanesi işçilerinin de bulunduğu ‘Haziran anması’ için 31 Mayıs Pazar günü Özgürlük Parkı’na temsili bir “Gezi” kuruldu. 

YAŞAMINI YİTİRENLER UNUTULMADI

Gezi Parkı direnişi sırasında parkta kurulan kütüphane ve Devrim Market gibi sembollerin de bulunduğu parka, Kadıköy’de bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Bahadır Grammeşin ve Gezi eylemleri sırasında öldürülen gençlerin fotoğraflarının bulunduğu pankartlar asıldı. 

Sabahın erken saatlerinden itibaren çocuk kreşi ve çeşitli atölyeler ile forumların yapıldığı parkta, 17.00’de ana forum başladı. Forumdan önce halkoyunları ekiplerinin yanı sıra bir çocuk korosu da “Gezi de bizimle büyüyecek” diyerek sahne aldı. Forum, “Gezi nasıl başladı?” sunumunun ardından başladı. 
Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, yazar Emrah Serbes’in de katıldığı etkinlik, konuşmalar ve konserlere devam etti. 

“ONLAR BIZIM IŞIKLARIMIZDI”

“Hala nefes alıyorsak o güzel çocukların yüzü suyu hürmetine” diyerek Gezide kaybettiklerini anan Kadıköylüleri ilk olarak Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz selamladı. Korkmaz “Çocuklarımız bizim ışıklarımızdı. Hep böyle kalacaklar ve her yerde anılacaklar” dedi.

Daha sonra Taksim Dayanışması adına basın açıklaması okundu. Basın Açıklamasında Gezi için “Yaşıyor ve hatırlıyoruz. Sesimiz ve bedenimizle, geçmişimiz ve geleceğimize sahip çıkıyoruz.” dendi. Basın açıklaması “Her yerdeyiz!” vurgusu ile sona erdi. 
Basın açıklamasının ardından müzik grubu Heyula sahne aldı. Heyula’nın performansı hep beraber söylenen “Güzel günler göreceğiz çocuklar” şarkısı ile bitti.

 “HER YERDEYİZ”

Heyula’nın ardından 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma’da yakınını kaybeden bir Somalı ile, zeytin ağaçları için direnen Yırca köylüleri sahneye çıkıp Kadıköylüleri selamladı.

Daha sonra müzik grupları Adalılar ve Domane Dersim sahneye çıktı. Grupların ardından Gezide hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş’ın babası bir konuşma yaptı ve 2 Haziran’da Ayvalıtaş’ın ölüm Yıldönümü için yapılacak etkinlikleri hatırlattı. 
Saat 21.00’a geldiğinde ise Özgürlük Parkı’ndakiler tüm Türkiye ile birlikte “her yerdeyiz” demek için alkış eylemi yaptılar. Etkinlik konserlerle geceye kadar devam etti.

ARŞİV