Gıda Krizi ve Gıda Egemenliği Atölyesi

Kadıköy Kooperatifi, 22 Ocak Pazar günü Yeldeğirmeni Sanat’ta “Gıda Krizi ve Gıda Egemenliği” atölyesi düzenliyor

20 Ocak 2017 - 13:21

Kadıköy Kooperatifi, 22 Ocak Pazar günü Yeldeğirmeni Sanat’ta “Gıda Krizi ve Gıda Egemenliği” atölyesi düzenliyor. Kooperatif’ten yapılan çağrı şöyle:

“Mutfak alışverişi en çok dikkat ettiğimiz, zaman ve para harcadığımız şey haline geldi. Bir gıda ürününü elimize alıyor, detaylıca inceliyoruz; hatta ürünün nereden geldiğini, kim tarafından üretildiğini sorarken buluyoruz kendimizi. Fena bir başlangıç değil. Gıda krizindeyiz!

Yaşadığımız bu gıda krizinin karşısında durabilmek ve gıda egemenliğini sağlayabilmemiz için neyin, nasıl, kim tarafından, ne kadar, nerede, hangi koşullarda üretildiğine, gıda zincirinin esas aktörleri; yani gıdayı üretenden adresine ulaştırana, raflara dizeninden sofrasında tüketene, gıdanın üreticileri ve kullanıcıları karar vermeli. Bu, gıda krizine gerçek bir çözüm üretmenin, gıda egemenliğini tesis etmenin bir adımı olabilir.

Sorarak ilerlemek, atılacak adımları beraber tartışmak için başta Yeldeğirmeni Mahallesi'ndeki komşularımız olmak üzere herkesi “Gıda Krizi ve Gıda Egemenliği” başlıklı atölyemize davet ediyoruz.” Atölyenin başlama saati 15.00. 


ARŞİV