Gıda ve sular sağlıklı mı?

Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nin 5 Şubat çarşamba günü konuğu kimya yüksek mühendisi Reynur Coşkun’ du.

05 Mart 2014 - 11:05
 
Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nin 5 Şubat    çarşamba günü konuğu kimya yüksek mühendisi Reynur Coşkun’ du. Söyleşi konusu günlük yaşamı yakından ilgilendiren sularımız ve gıdalarımızdaki tehlikelerdi. Coşkun,  gıda sanayinde üretilen bazı ürünlerin sağlık açısından son derece zararlı maddeler içerdiğini , bunların başında E621 in geldiğini vurguladı. M.S.G (mono sodyum glikonat)ın ürünler üzerinde E621 olarak ifade edildiği bu maddenin bütün içeceklerde ve hazır çorbalarda bulunduğunu ifade etti. Vücudumuza giren 10 zararlı maddeyi tek tek tanıtarak zararları üzerinde durdu. Coşkun   ‘’Bilgilenmek isteyen toplum olursak iyi nesiller   yetiştiririz. Katkı maddeleri ürünlerin raf ömrünü uzatır.Buna karşın temel gıdalar ve unlu mamulerde de kullanılan bu maddeler insanda baş ağrısı ,deri hastalıkları,kanser riskini artırır. ‘’dedi. Coşkun, suyun canlı vücudu için çok önemli olduğunu fakat giderek sularımızın kirlendiğini vurguladı. PH sı 7 ile 8 arasında olan suların   içmeye uygun olduğunu söyleyen Coşkun, sağlık için çok su içilmesi gerektiğinin altını çizerek söyleşisini tamamladı.

ARŞİV