Girişimci kadınlar aranıyor!

Var olan işini büyütmek isteyen ya da yeni bir iş kurmak isteyen bir kadın mısınız? Öyleyse Özyeğin Üniversitesi'nce yürütülen 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı'na başvurmak...

02 Şubat 2011 - 13:55

Kadın girişimcilere destek olmak amacıyla Goldman Sachs tarafından dünya çapında 22 ülkede yürütülen, Türkiye'de Özyeğin Üniversitesi tarafından hayata geçirilen 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı, ikinci defa kadın girişimcilere kapılarını açıyor. Türkiye'de 2011 yılı içinde toplam 135 kadınının ücretsiz eğitim göreceği programdan yararlanmak isteyen kadın girişimcilerin 28 Şubat'a dek başvurularını yapmaları gerekiyor. Programa, ekonomik büyüme potansiyeli yüksek bir işe veya iş fikrine sahip olan, ancak gerekli eğitimleri maddi koşulları nedeniyle alamamış bütün kadın girişimciler başvurabilecek. 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı kapsamında 3 aya yayılmış bir süre içerisinde toplam 6 haftada 150 saat eğitim verilecek. Eğitimler; girişimciliğin temel ilkeleri, muhasebe ve finans, süreç yönetimi ve organizasyonel planlama, satış ve pazarlama, sermayeye erişim ve iş planı geliştirme ve değerlendirme konularını içeriyor. Ücretsiz olan programı tamamlayıp sertifikasını alan her kadın girişimci, mezun olduğu günden itibaren en az bir yıl süre ile izlenecek ve işini büyütebilmesi için mentörlük ve koçluk hizmetlerinden yararlanacak.


KİMLER BAŞVURABİLİR?
• En az lise, tercihen üniversite mezunu,
• İşletme lisans veya yüksek lisans eğitimi almamış,
• Ekonomik büyüme potansiyeli yüksek bir işe ya da iş fikrine sahip,
• Daha önce bu tür eğitimlerden maddi koşulları nedeniyle yararlanamamış,
• En az iki yıllık iş tecrübesine sahip,
• İstanbul'da düzenlenecek, 3 aya yayılmış 6 haftalık programa katılabilecek durumda olan bütün girişimci kadınlar başvurabilir.
Başvurular yukarıdaki kriterlere göre değerlendirildikten sonra; uygun bulunan adaylar ile yapılacak mülakatlar sonucu programa kabul edilecek kadın girişimciler belirlenecek ve seçilen kişiler programdan ücretsiz olarak yararlanacaklar.
Kentleşmede, kültürde, ekonomide, sosyal hayatta kadının önemini ve yerini daha da artırmaya yönelik sosyal projeler üreterek, bu projeleri hayata geçirmeyi amaçlayan Kadıköy Belediyesi de kadın girişimciliğinin özendirilmesi, kadın girişimci sayısının arttırılması ve bu bölgede farkındalık yaratmak adına, bu projenin duyurulması aşamasına öncülük ediliyor.
Programa başvuru için: Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi 0216 559 2354
www.10000kadin.org


Mezunlar ne diyor?
• Arzu Ekici: 2009 yılında işlerin yolunda gitmemesiyle eğitim almam gerektiğine inandım. İşimi daha fazla nasıl geliştirebilirim düşüncesiyle 10.000 Kadın Projesi'ne başvurdum. Şu anda bu yazıyı 10.000 kadın benim değişimle 10.000 bacım için yazıyorum. Bu projede eğitim aldığım için kendimi çok şanslı hissediyorum.
• Nilgün Köse: Her eğitim modülü ile edindiğim, nokta atışı şeklinde bizlere verilen bilgiler sayesinde kendimi aştığımı ve çok daha dolu, bilinçli bir girişimci olarak bundan sonra yoluma devam edebileceğimi bilmek ve bu güveni hissetmek ayaklarımın yere daha sağlam basmasına neden oldu. Tüm bunların yanında eğitimin ardından bir yıl boyunca alacağımız mentörlük desteği de bence bu projenin bana ve benim gibi girişimcilere sunduğu en önemli hizmetlerden biri.
• Refika Özoğlu: Burada çok iyi bir eğitim aldım, çok iyi arkadaşlar edindim ve işinde uzman kişilerle tanıştım. Bu proje, kendimi keşfetmenin ve geleceğe yeni bir vizyonla bakmanın en önemli adımı oldu Kendimi tanımam, sahip olduğum değerleri ve eksikliklerimi görmem için bana ayna tuttu. Yürüdüğüm bu uzun ve zorlu yolda artık yalnız olmadığımı gördüm.
 


ARŞİV