Göçmenlerle dayanışma etkinlikleri

“BM Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Günü”  kapsamında Kadıköy'de göçmenlerle dayanışma etkinlikleri düzenlenecek

11 Mart 2020 - 11:31

Tüm dünyada ırkçılık karşıtları her yıl Mart ayının 21’inde “BM Irk Ayrımcılığının Ortadan Kaldırılması Günü”  kapsamında sokaklara çıkıyorlar. Hepimiz Göçmeniz - Irkçılığa Hayır, DurDe Platformu ve DurDe – Mülteciler oluşumları da bu hareketin Türkiye ayağı olarak, bu yıl 15 Mart'ta göçmenlerle dayanışma etkinlikleri düzenliyorlar. “Irkçılığa Dur De: Göçmenlerle dayanışmaya!” sloganını taşıyan etkinlikler kapsamında 15 Mart Pazar günü 14.00 – 18.00 saatleri arasında Kadıköy’de buluşulacak.

Kargart’ta 14.00’te Bir Sonraki İstasyon (Next Station) film gösterimi ve yönetmen Alaa Arabi Katbi ile söyleşi  ile başlayacak programda daha sonra 15:30’da  Süreyya Operası önünde basın açıklaması yapılacak. Ardından yine Kargart’ta saat 16.00’da Hepimiz Göçmeniz, Irkçılığa Hayır Forumu yapılacak. Bu forumda Dila Ak (Hepimiz Göçmeniz, Irkçılığa Hayır), Heaven Jackl (Suriyeli yazar), Muhammet Alabud (Suriyeli devrimci aktivist), Yıldız Ramazanoğlu (yazar) ve Zeki Aldroubi (Demokratik Sol Parti, Suriye) birer konuşma yapacak.

“Göçmenler kardeşimizdir!”

Yapılan açıklamada, binlerce göçmenin sınırlarda zor koşullar altında bulunduğu, ölenlri olduğu anımsatılarak, bu belirsizliğe hızla son verilmesi isteniyor;

“Göçmenlerin sınıra ilerlemesiyle, içerde ırkçı bir linç iklimi göçmenleri hedef almaya başladı. Hiçbir savaşın, çatışmanın, asker ölümlerinin, yoksulluğun sorumlusu göçmenler değildir. Aksine göçmenler savaştan, katliamdan, yoksulluktan kaçmak zorunda kalan insanlardır. Biz “Hepimiz göçmeniz!” diyenler hükümeti hızla şu adımları atmaya çağırıyoruz:

  • Türkiye göçmenlerin tüm haklarını tanımalı, yaşam standartlarını yükseltmeli.
  •  Göçmenler uluslararası diplomasinin bir aracı olarak görülmemeli, seyahat özgürlükleri garanti altına alınmalı, “açık kapı” politikası göçmenlerin bir ülkeden başka bir ülkeye güvenli bir şekilde geçişini sağlamak olarak görülmeli.
  • Medyada, sosyal medyada ve kurumlar arasında göçmenleri hedef haline getiren ırkçı yaklaşımlara ve nefret söylemine izin verilmemeli, bu söylemler teşvik edilmemeli, göçmenlere yönelik linç hareketlerine karışanlar ve ırkçı söylemler cezalandırılmalı.

Suriyeli sanatçıları “Eğer sizin işyerlerinizde, atölyelerde, tarlanızda kaçak işçi olduysak, özür dileriz. Eğer sizin kıyılarınıza, kumsala, plajlarınıza cesetlerimiz vurduysa, özür dileriz” sözleriyle şarkı bestelemek zorunda bırakan ırkçı iklime karşı ses çıkartıyoruz! Göçmenleri suçlu gösteren bu iklimi hep birlikte değiştirmek istiyoruz! Özür dilemesi gerekenler ırkçılardır, ırkçılığa taviz verenlerdir! Sınırlar açılsın, göçmenlere özgürlük!”

İletişim: 0555 6372450 https://gocmeniz.org/


ARŞİV