GÖÇMENLİK: SUÇ MU CEZA MI?

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nin dördüncüsü 7-13 Kasım günlerinde İstanbul’da izleyiciyle buluşuyor. Bu yılın ana teması “Göç”…

30 Ekim 2014 - 16:18
Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nin dördüncüsü 7-13 Kasım günlerinde İstanbul’da izleyiciyle buluşuyor. Bu yılın ana teması “Göç”…

“Herkes İçin Adalet” düşüncesiyle hayata geçirilen Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından gerçekleştiriliyor. Son dönem dünya ve Türkiye sinemasının hukuk, toplum ve adalet ilişkisini işleyen en iyi örneklerinin yer aldığı film seçkisi ve ana tema ekseninde düzenlenen kapsamlı akademik programıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, 7-13 Kasım 2014 tarihlerinde Beyoğlu Atlas ve Kadıköy Rexx sinemalarında izleyiciyle buluşuyor.

 

4.Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nin ana teması “Göç” olarak belirlendi. Festival Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer neden bu konuyu seçtiklerini şöyle açıklıyor: “Göçmen ve mültecilere ilişkin sorunlar, yerel değil; uluslararası bir sorundur ve uluslararası düzeyde bir işbirliğini ve bilgi alışverişini gerekli kılmaktadır. Bunun yanı sıra bu sorunun çözümü küresel ölçekte çok kültürlü ve çok yönlü düşünmeyi gerektirmektedir. Bu sorunun çok katmanlı yapısı, mevcut durum ve uygulamaların sadece bilimsel düzeyde ele alınmasından ziyade sanatsal düzlemde de ele alınmasını gerektirir.”
 
SÖYLEŞİLER DE OLACAK
Festival, 6 Kasım’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilecek açılış töreniyle başlayacak. 13 Kasım’a kadar 30 film sinemaseverlerle buluşacak. Gösterimlerden sonra film ekibiyle söyleşiler olacak. Bu söyleşilerden biri de 11 Kasım Salı günü 11.00’de Rexx Sineması’nda Si-O-Se Pol Köprüsü filminin gösteriminden sonra yönetmeniyle yapılacak.
“Herkes için adalet, mültecilere de!” sloganıyla düzenlenen festivalde, konunun uzmanı 80 kişinin konuşmacı olarak katılacağı paneller de gerçekleştirilecek. Panel ve konferanslara girişin, kısa film ve belgesel gösterimlerinin herkese açık ve ücretsiz olduğu etkinliğin, uzun metraj film gösterimleri için biletler satışta. Biletix’ten alınabilecek uzun metraj filmlerin bilet fiyatları ise herkes için sadece 5 TL.
Filmlerle ilgili ayrıntılı bilgiye ve programa http://www.icapff.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ARŞİV