Gündem Kadıköy sahili

Kent Konseyi, Fenerbahçe-Kalamış Marina için toplandı

14 Mayıs 2015 - 16:13

Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy Kent Konseyi, Fenerbahçe-Kalamış Marina için çalıştay düzenledi. Kent Konseyi’nin Hasanpaşa’daki ofisinde düzenlenen “Kalamış Marina’da İmara Hayır” konulu çalıştaya Kent Konseyi yönetici ve temsilcileri, inşaat mühendisleri, mimarlar, hukukçular ve çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

KONU YENİ İMAR PLANI
7 Mayıs Perşembe günü düzenlenen ve yaklaşık iki saat süren çalıştayda gündem Kalamış Marina ile ilgili yeni imar planıydı. Kadıköy Kent Konseyi Başkan vekili Seval Özkan’ın yönettiği çalıştayda, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’nda yapılaşmanın önünün açılması ile ilgili gelişmeler olduğu endişesi katılımcılar tarafından dile getirildi. Sahilde uygulanabilecek yeni bir imar planı ile sahilin halkın kullanımına kapatılmasının söz konusu olabileceği de ifade edildi.

DESTEK ARTIYOR
Diğer taraftan Kadıköy Belediyesi’nin Kalamış-Fenerbahçe Yat Limanı’nın imara açılmasına karşı change.org’de başlattığı kampanyaya Kadıköylülerin desteği sürüyor. Kampanyaya destek verenlerin sayısı gazetemiz baskıya hazırlandığı sırada 58 bine ulaşmıştı.
Kadıköy Belediyesi gönüllüleri de topladıkları bine yakın imzayı geçtiğimiz hafta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na teslim etmişti.

ARŞİV