Güngör Gençay Buluşması

Geçen yıl kaybettiğimiz şair ve çocuk edebiyatı yazarı Güngör Gençay, ölümünün birinci yıldönümünde bir etkinlikle anılacak.

30 Mayıs 2013 - 15:41

 

Geçen yıl kaybettiğimiz şair ve çocuk edebiyatı yazarı Güngör Gençay, ölümünün birinci yıldönümünde bir etkinlikle anılacak. Etkinlikte henüz çok taze olan “Güngör Gençay’ın Ardından” kitabının tanıtımı da yapılacak.
 
Şair- yazar Güngör Gençay ölümünün birinci yıldönümünde 1 Haziran Cumartesi günü saat 16.30-18.30 arası Aynalı Geçit Etkinlik Mekânı’nda anılacak. Usar Yayıncılık tarafından yayınlanan “Güngör Gençay’ın ARDINDAN” adlı kitabın da tanıtılacağı etkinlikte Afşar Timuçin açılış konuşması yapacak. Daha sonra kitabı yayına hazırlayan Osman Bozkurt ve Kadir İncesu, Gençay’ın ve kitabın hazırlık sürecini anlatacaklar. Etkinlik Aynur Örnek ve İrfan Ertel’in Güngör Gençay’ın sevdiği türkülerden oluşan dinletisiyle sona erecek.
“Güngör Gençay’ın Ardından” kitabını hazırlayan Osman Bozkurt ve Kadir İncesu kitabın önsözünde şunları söylüyorlar:
“O’nu tanımış olmanın kıvancı yitirmiş olmanın hüznüyle yoğurup, derleyip toparladığımız bu kitap O’nun eseridir aslında. Genç yazarların okul bellediği Gerçek Sanat Dergisi’nin her sayısında, “Yitirdiklerimiz” için bölüm açmış, egemen basının unuttuğu yahut unutturmaya çalıştıklarını yeni nesle hatırlatıp, tanıtmayı vefa borcu saymıştır. Suat Derviş’ten Hasan İzzettin Dinamo’ya, Metin İlkin’den Zihni Turgay Anadol’a, Yılmaz Elmas’a ve daha adlarını
saymakla baş edemeyeceğimiz nice yazarımıza sahip çıkmayı tarihsel ve manevi bir görev saymıştır. Anma ve vefa sözcükleri Güngör Gençay’ı anımsatır, bu yüzden ölümünün birinci yıldönümünde dostlarının belleğinden bu kitaba taşımaya karar verdik. Kitabı iki ana bölüm olarak planlamıştık. Yaşadığı dönemde hakkında yazılanlar ve “ardından” yazılanlar şeklinde düşünmüştük. Ne ki topladığımız arşiv 500 sayfayı geçti. Üstelik geçmişte yazılanlardan henüz erişemediklerimiz vardı. Bu bölümü eksik, kitabı da gereğinden hacimli yayımlamaktansa yalnızca “Ardından” yazılanları kitaplaştırmaya karar verdik. Böylece kitabın adı: “Güngör Gençay’ın ARDINDAN” oldu. Bu sonuç için yalnızca ortak emeğin kendini gerçekleştirmesine vasıta olduğumuzun bilinciyle emeğini sürece katanlara şükranlarımızı sunarız.”         


ARŞİV