Güngör Özsoy ile Yeşilçam'a doğru yolculuk

Yeşilçam sinemasının kayıp yılları diyebileceğimiz dönemlere ait fotoğraflardan oluşan özel bir koleksiyonu olan Güngör Özsoy, Yapı Kredi Emeklileri Derneği’nin konuğu oldu.

22 Mart 2012 - 11:11

Türk sinemasının canlı tarihi Güngör Özsoy’un, 1950’li yılların Yeşilçam sinemasına ait binlerce siyah-beyaz orijinal fotoğraflardan oluşan bir koleksiyonu bulunuyor. “Manevi değeri parayla ölçülemeyecek kadar değerli orijinal bir koleksiyona sahibim” diyen Yeşilçam’ın set fotoğrafçısı ve kameramanı Güngör Özsoy, Yeşilçam sinemasına ait bu ve bunun gibi birçok değerli obje ve anıya sahip. Güngör Özsoy, Yapı Kredi Emeklileri Derneği’nin davetlisi olarak katıldığı konferansta, Yeşilçam’ın kayıp yılları diyebileceğimiz 1950’li yıllara ait siyah-beyaz binlerce fotoğraftan oluşan bir koleksiyona sahip olduğunu ve böyle bir koleksiyonun kimsede bulunmadığını söyledi.

ÇETİN KARAMAN BEY’İN YADİGÂRI
Türk sineması, Yeşilçam, Yeşilçam’ın unutulmaz aktör ve aktrisleriyle ilgili birinci ağızdan kaynak bilgiler ve anılardan oluşan bir konuşma yapan Güngör Özsoy büyük ilgi gördü.
Konferansı izleyenlere nostalji yaşatan Özsoy, “1950’li yıllara ait 1500’den fazla negatif fotoğraf, o yıllarda Aslan Film’in sahibi olan Prodüktör ve Yönetmen Çetin Karaman Bey’in bana bıraktığı bir yadigârdır. Böyle bir koleksiyon kimsede yok. Manevi değeri parayla ölçülemeyecek kadar değerli orijinal bir koleksiyona sahibim. Tıpkı Amerikan sinemasını andıran fotoğraflar ve kahramanlar yer alıyor bu fotoğraflarda. Türk sinema sanatı tarihi için bulunmaz bir eser, kaynak. Parayla ölçülemeyecek kadar da değerli” dedi.
Mustaf SÜRMELİ

ARŞİV