Gönül Ülkü, Kadıköy'den uğurlandı

Türk Tiyatrosu’nun usta sanatçısı Gönül Ülkü Özcan, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde yapılan bir törenle uğurlandı

10 Kasım 2016 - 16:37
Türk Tiyatrosu’nun usta sanatçısı Gönül Ülkü Özcan, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde yapılan bir törenle uğurlandı. 2 Kasım Çarşamba günü kaybettiğimiz Gönül Ülkü Özcan’ın cenazesi, 4 Kasım Cuma günü saat 10.30’da Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde yapılan törenin ardından, Üsküdar Şakirin Camii’nde kılınan öğle namazına müteakip Karacaahmet Mezarlığı’na defnedildi.
Cenaze törenine, İBB Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu, İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Süha Uygur, Gönül Ülkü Özcan’ın oğlu Kılıç Işılay, kızı Fulya Ündüz, torunu Tarık Ündüz. Şehir Tiyatroları sanatçıları; Sezai Aydın, Zihni Göktay, Emin And, Engin Uludağ, Gökhan Mete, Engin Gürmen, Rauf Altıntak, Hasibe Eren ile beraber Gülse Birsel, Gonca Vuslateri, Osman Tan Erkır, Sarp Apak, Gupse Özay ve sanatçının yakınları ile dostları katıldı.
28 Şubat 1931 Kadıköy doğumlu olan tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Emine Gönül Ülkü Özcan, küçük yaşta, ailesinin desteğiyle 1947 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları Çocuk Bölümü’ne girdi. 1962’de Gazanfer Özcan’la evlenene kadar Şehir Tiyatrolarında çalışan sanatçı, daha sonra eşiyle birlikte Gönül Ülkü - Gazanfer Özcan Tiyatrosu’nu kurdu. 2002 yılındaki rahatsızlığına kadar kendi tiyatrolarında çalıştı. 2003 yılında yeniden sahnelere dönen sanatçı, az sayıda sinema filminde de rol aldı. Kuruntu Ailesi adlı bir diziyi eşi ve kadrosuyla birlikte 16 yıl oynadı. 9 filmde rol alan sanatçı en son 2015’te “Yaz’ın Rüyası” adlı televizyon dizisinde rol aldı. Ülkü, 2014’de, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne layık görüldü. Gönül Ülkü ve eşi Gazanfer Özcan adına Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde bir tiyatro salonu bulunuyor.

ARŞİV