Gönüllü başkanlar toplandı

Mahalle temsilcileriyle faaliyet döneminin ilk toplantısında biraraya gelen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, gönüllü çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi.

11 Ekim 2012 - 15:53
Mahalle temsilcileriyle faaliyet döneminin ilk toplantısında biraraya gelen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, gönüllü çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi.
 
Kadıköy Belediyesi Mahalle Gönüllüleri’nin 2012-2013 yıllarının faaliyet döneminin ilk toplantısı Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi’nde gerçekleşti.
21 mahallenin temsilcilerinin hazır olduğu toplantıya Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk de katıldı. Geçmiş dönem faaliyetlerinin görüşüldüğü toplantıda mahalle temsilcilerinin başkanları, geçmiş dönem faaliyetlerinden bahsederek bu faaliyet döneminde mahallelerde yaşayan Kadıköylüler ile birlikte gerçekleştirecekleri hizmetleri katılımcılara anlattılar. Karşılık beklemeden mahallelerde sadece gönüllülük amacı ile hizmet eden gönüllüler, “Misyonumuz; mahallemizde yaşayan insanları biraraya getirerek dostluklarımızı pekiştirmek, insanlara eğitim, sağlık, sosyal, kültür ve sanat alanlarında hizmet ederek onların kişisel gelişimlerine katkıda bulunmaktır” dediler. Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk de yaptığı konuşmada; mahallelerdeki gönüllülerle birlikte çalıştıklarını, mahallenin birçok sorununu gönüllüler aracılığı ile tespit ederek, çözdüklerini ifade ederek, “Gönüllülerimiz bizlerin vazgeçilmezidir, Onlar mahallelerin hayat damarları gibi mahallenin her noktasında gönüllülük anlayışı içerisinde canla başla çalışmaktadırlar” dedi. Kadıköy Belediyesi olarak iletişim ve sosyal medya ile ilişkilere önem verdiklerini, doğru bilgilendirme yapabilmek adına Belediye Basın Danışmanlığı’na bağlı olarak görev yapmak üzere Sosyal Medya ve Halkla İlişkiler bölümlerini kurduklarını belirtti. Sosyal medya bölümünün Facebook, youtube, twitter vs. gibi sosyal paylaşım sitelerinde Kadıköy Belediyesi ile ilgili tüm haberleri takip ederek, proje ve hizmetleri anlatacaklarını ya da yanlış bir haberin düzeltilmesi adına doğru bilgilendirme çalışmaları yapacaklarını vurgulayan Başkan Öztkürk, Halkla İlişkiler bölümünde çalışanlar ile de mahallenin nabzını tutarak öncelikli olarak gönüllülerin otobüslerle mahallelerinden alınarak belediyeye ait birimlerin gezdirileceğini ifade etti. Mahalledeki sorunların anında tespit edilerek bu bölümdeki görevlilerin aracılığı ile ilgili müdürlüğe bilgi aktarılarak sorunun anında çözüleceğini belirten Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yaşayan Kadıköy için çalışıyoruz. Birçok önemli hizmet gerçekleştirdik, mamografi merkezimizin hizmetlerimiz içerisinde ayrı bir yeri var, insan hayatına dair çok önemli bir merkez. Beni arayan iki vatandaşımız, Mamogrnafi Merkezimizde ücretsiz rutin gerçekleştirilen kontroller esnasında kendilerinde çeşitli bulgulara rastlandığını, erken tanı ve teşhis sayesinde kurtulduklarını ifade ettiler. Bunu duyduğumda çok mutlu oldum, şevkimiz ve sevincimiz her geçen gün artmakta, Kadıköylülere çeşitli sıkıntılarımızı hissettirmeden ilk günkü hevesimizle çalışıyoruz.”
Konuşmasında Gönüllülere seslenen Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, gönüllü yapılanmasının sağlıklı büyüdüğünü, hizmet yelpazesinin genişlediğini ifade ederek, “Büyümekten korkmayın. Ancak buna paralel olarak da iletişimimizin kopmadan aynı oranda sağlıklı olması gerekiyor. Önümüzdeki günler içerisinde mahallelerdeki gönüllülerimizle diyaloğumuz artacak, sizleri ziyaret edeceğiz. Yılın bu ilk toplantısına katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum” dedi.
Gönüllü Başkanları toplantısı her ayın ilk Çarşamba günü Gönüllü Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Toplantıda mahalle temsilcileri, sorunlarını Başkana direkt iletme ve paylaşma şansına sahip oluyor.

ARŞİV