GÖNÜLLÜ ETKİNLİKLERDEN SEÇMELER

Her mahallede sosyal yaşamı ve dayanışmayı örgütleyen Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezleri, şubat ayını oldukça yoğun geçirdi

18 Mart 2016 - 10:14
Her mahallede sosyal yaşamı ve dayanışmayı örgütleyen Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezleri, şubat ayını oldukça yoğun geçirdi. Birçok etkinlik, eğitim ve seminerin gerçekleştiği gönüllü merkezlerinde yapılan etkinliklerden bazılarını sizin için derledik.
 

 
KANSERSİZ YAŞAM DERNEĞİ’NE YARDIM

 

Kansersiz Yaşam Derneği’nin başlattığı “Kanser Tedavisi Gören Çocuklara Bere Kampanyası”na Bostancı Gönüllü Evi El Becerileri Komitesi, 100’e yakın bere örerek destek verdi.  Gönüllüler ördükleri bereleri Kansersiz Yaşam Derneği’nin Karaköy’de bulunan merkezine götürerek teslim etti.

 

 
DR. ARUSAN İLE SAĞLIKLI YAŞAM

 

Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Sağlık ve Engelliler Komitesi,  Kozyatağı Kültür Merkezinde Dr.Suat Arusan’ı ağırladı. Sağlıklı yaşam için önerilerde bulunan Arusan en önemli şartın kimyasal besinlerden uzak olmak olduğunu belirtti. 18.yüzyıla kadar doktorların hastalarını doğal tıp yöntemleriyle tedavi ettiklerini anlatan Arusan endüstrinin gelişmesiyle birlikte her alanda olduğu gibi tıp alanında da modern teknik ve tedavi yöntemlerinin pekiştiğini, tıbbın ilerlediğini, fakat hastalıkların tıbbın ilerisine geçtiğini söyledi. Tıbbın birinci görevinin insanları hasta etmemek olduğunu, bağışıklık sistemimizi koruyabilmek için kimyasal maddeler başta olmak üzere hazır dondurulmuş gıdaları, asitli içecekleri, rafine tuzu, işlenmiş gıdaları hayatımızdan çıkartmak gerektiğine dikkat çekti.

 

 
İÇİMİZDEKİ HAZİNE SEMİNERİ

 

Feneryolu Gönüllü Evi, Yaşam Koçu Merve Aslan’ı konuk etti. Seminer konusu “İçimizdeki Hazine” idi. İnsanın başına gelebilecek olumlu ve olumsuz olaylar karşısında nasıl davranması gerektiği, neler düşünmesi gerektiğinin konuşulduğu söyleşide sevginin en büyük yaşam kaynağı olduğuna dikkat çekildi.

 

 
DOLMABAHÇE SARAYI VE DENİZ MÜZESİ GEZİSİ

 

Feneryolu Gönüllüleri, Dolmabahçe Sarayı ve Deniz Müzesini ziyaret etti. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen gezide Dolmabahçe sarayının büyülü güzelliğine bir kez daha tanıklık edildi. Dolmabahçe Sarayından sonra Türkiye'nin Denizcilik alanında kurulan en büyük ve ilk Deniz Müzesi ziyaret edildi.

 

 
DOMUZ GRİBİ SEMİNERİ

 

Feneryolu Gönüllü Evi Sağlık Komitesi son yıllarda sıkça rastlanan “domuz gribi” konulu bir seminer düzenledi. İnfeksiyon hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanı Dr.Şafak Göktaş, domuz gribinin nasıl bulaştığı, tedavileri, korunma yolları hakkında çok önemli bilgiler verdi.

 

 
ENDER SARAÇ SÖYLEŞİSİ

 

Feneryolu Gönüllü Evi’nin bir başka etkinliği de Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Dr. Ender Saraç söyleşisi oldu. Zihinsel engelli çocukların eğitimine destek vermek amacıyla yapılan söyleşide Saraç sağlık ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

 

 
REİKİ SEMİNERİ

 

Acıbadem Gönüllü Evinde Evrensel Yaşam Enerjisiyle Biyolojik Hayat Enerjisinin birleşimi anlamına gelen Reiki semineri yapıldı. Billur Şir’in konuk olduğu seminerde alternatif enerjinin şifa gücü hakkında bilgi verildi, Reikinin insan hayatındaki önemi anlatıldı. Seminerin sonunda katılımcıların isteğiyle seminerin daha geniş bir katılımla tekrarlanmasına karar verildi.  

 

 
SUADİYE’DE ZİHİN YÖNETİMİ

 

Suadiye Gönüllüleri Eğitim Komitesi Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde Zihin Yönetim Danışmanı ve Eğitim Uzmanı aynı zamanda yazar araştırmacı Perihan Usta’nın konuk olduğu bir etkinlik düzenledi. “Zihnimizi kim yönetiyor?” konulu müzik ve görsel efektlerle yapılan sunum katılımcıların da interaktif katılımıyla sona erdi.

 

 
ÇOCUKLARLA DOLMABAHÇE GEZİSİ

 

Zühtüpaşa Gönüllüleri, Eğitim Komitesi kültür gezileri düzenlemeye devam ediyor.  Komite’nin Şubat ayında düzenlediği gezilerden biri Zühtüpaşa İlköğretim Okulu öğrencileri ile yapılan Dolmabahçe Sarayı gezisi oldu. Zühtüpaşa İlköğretim Okulu öğrencileri rehber eşliğinde sarayı gezerek bilgi edindi.

 

 
DOWN CAFE ZİYARETİ
 

 

Acıbadem Gönüllüleri 10 down sendromlu çocuğu, Mecidiyeköy’de bulunan down sendromlu çocukların çalıştığı cafeye güzel bir gün geçirmeleri için götürdüler. Çocukların sıcak gülümsemeleri, eğlenmeleri, dans etmeleri gönüllüleri manevi anlamda çok mutlu etti.    Down sendromlu çocukların hazırlayıp servis yaptığı sandviçleri, down sendromlu misafir çocuklarımız keyifle yedi.

 

 
TÜRKÜLERLE MEŞK-İ MUHABBET
 

 

Zühtüpaşa Gönüllülerin düzenlediği Türkülerle Meşk-i Muhabbet etkinliğinin konuğu TRT Sanatçısı Turan Şengün oldu. Şengün Trakyadan, Erzurum’a yurdun çeşitli bölgelerinden hazırladığı zengin repertuarıyla konuklara keyifli bir gün yaşattı.

 

 
DEPREM BİLİNÇLENDİRME SEMİNERİ
 

 

Moda Gönüllüleri Afet Komitesi deprem bilinçlendirme semineri düzenledi.  Seminere katılan AKUT Arama Kurtarma Derneği gönüllülerinden Tolga Babacan, Betül Çoban, Şenol Karasu, Sibel Yaşin Köni ve Yusuf Dikel, %95'i önemli fay hatları üzerinde olan ülkemizin deprem gerçeği ile ilgili bilgi verdi.

 

AKUT’un tarihçesi ve misyonu ile başlayan söyleşi, depremden önce alınması gereken önlemler, deprem anında yapılması gerekenler, deprem sonrası için uyarılar slayt ve video gösterimleri ile devam etti, üyelerin soruları ile de sona erdi.

 

 
UĞUR BARLAS İLE KOZALAK YAYLASI

 

Araştırmacı, yazar, şair, sosyolog, tıp tarihçisi Sayın Uğurol Barlas Moda Gönüllülerinin 2. kez konuğu oldu.  Barlas, Bergama'nın Kozak yaylasındaki Türkmen Alevi köylerinin gelenek, göreneklerini, defin törenlerini anlattı.

 

 
ACIBADEM GÖNÜLLÜ EVİ’NDE KERMES

 

Acıbadem Gönüllüleri ve mahalleli kış kermesi düzenledi. Kendi göz nuru emeklerini yapıp sattığı kermeste 2 gün boyunca katılımcılar keyifli vakit geçirdiler.   Mahalleli ve Gönüllüler Mayıs ayında daha çok katılımcının olacağı kermes yapma kararı aldı.

 

 
KİTAP ATÖLYESİ

 

Rasimpaşa Gönüllü Evi’nde Şubat ayı okuma atölyesinde Françoise Giroud’un yazdığı “ LOU-Özgür bir kadının öyküsü”adlı kitabın analizi yapıldı. Avrupa’nın ilk özgür kadınlarından biri olan Lou Andreas Salome’nin hayatı, felsefesi incelendi.

 

 


ARŞİV