GÖNÜLLÜ ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR

Fenerbahçe Gönüllü Evi’nde 20 Kasım Perşembe günü, gazeteci Cahit Özbay’ın konuk olduğu “Haberden Yayına Gazetecilik” konulu bir söyleşi vardı.

04 Aralık 2014 - 13:41
Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri'nin etkinlikleri sürüyor.Geçtiğimiz haftanın ilk etkinliği Fenerbahçe Gönüllü Evi’nde 20 Kasım Perşembe günü, gazeteci Cahit Özbay’ın konuk olduğu “Haberden Yayına Gazetecilik” konulu bir söyleşi vardı. Basında oto kontrol, gazetecilikte etik kavramı, haberlerin magazinleştirilmesi ve medyanın neden bugün bu hale geldiği hakkında da bilgi veren Özbay, söyleşi sonunda “Haberden Yayına Gazetecilik” kitabını imzaladı.

Fenerbahçe Mahallesi Gönüllü Evi’nde, 19 Kasım Çarşamba günü de “Doğum Tarihinizde ve İsminizde Saklı Sırlar" konulu bir seminer verildi. Yaşam Kodu Analisti ve Günerji uzmanı Mehmet Aktürk'ün sunumuyla yapılan bu etkinliğe katılım büyüktü.

FENERYOLU’NDA ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLAMASI
Feneryolu Mahallesi Gönüllü Evi’nde geçtiğimiz hafta bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.
Feneryolu Gönüllüleri’nin ilk etkinliği, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle öğretmenlere verilen kahvaltıydı. Yönetim kurulu üyeleri ve duayen öğretmenlerin katılımıyla Dilek pastanesinde düzenlenen kahvaltıda, öğretmen olan Feneryolu Gönüllüsü Meral Altınok Sönmezöz’e teşekkür belgesi verildi.
21 Kasım Cuma günü Semiha Şakir Huzurevi’ni ziyaret eden huzurevi sakinleriyle güzel bir gün geçiren gönülüller, 12 Kasım Çarşamba günü de otistik çocuklar yararına Gönüllüevinde kermes düzenlediler. Yoğun ilgi gören kermesten toplanan gelir, Otizm Vakfı’nda değerlendirilecek.
ZÜHTÜPAŞA’DA 3 ETKİNLİK VARDI
Zühtüpaşa Gönüllüleri, geçtiğimiz hafta ilk etkinliklerinde Öğretmenler Günü’nü kutladılar. Konuşmacı olarak davet ettikleri Marmara Üniversitesi emekli öğretim görevlisi Ayten Kobaza’yı, Gönüllü Evi’nde ağırladılar.
18 Kasım Salı günü Caddebostan Kültür Merkezi B salonunda davranış bilimleri uzmanı Kunter Kurt tarafından verilen “Duygu ve Davranışlarımızın Patronu Olmak” konulu seminere gönüllülerin ilgisi büyüktü. Gönüllüler, seminerin sonunda verilen kokteylle izleyicileri ağırladılar.
Zühtüpaşa Gönüllü Evi’nde, geçtiğimiz haftanın son etkinliği, Jeoloji Mühendisi Alev Buldur’un verdiği “Taşlarla Gelen Sağlık” konulu seminerdi. Buldur, seminerde değerli taşların sağlığımıza etkilerini anlattı.
BOSTANCI’DA ÖZEL ETKİNLİK
Bostancı Gönüllüleri’nin gelenekselleşen Öğretmenler Günü kutlamasında bu yıl da heyecan ve coşku vardı.  Çoğunlukla emekli öğretmenlerin konuk edildiği bu gün, Gönüllü Başkanı Tunay Soydan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından pasta kesildi, şarkılar söylendi, öğretmenlere hazırlanan hediyeler verildi, toplu fotoğraflar çekildi.
KRİTON CURİ’DE DE KUTLAMA VARDI
Öğretmenler Günü, Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde de öğretmenlerin ve konukların katılımı ile kutlandı.
Gönüllü Başkanı Serap Karakan, yıllarca bu ülkeye  eğitim ve öğretim alanında verdikleri başarılı hizmetlerinden dolayı öğretmenlere, yönetim ve gönüllüler adına teşekkür etti.
Bazı  öğretmenler kutlamaya  yazdıkları şiirlerle katıldılar. Kutlama sonunda tüm öğretmenlerle topluca fotoğraf çekildi. Kendilerine  günün anısına  armağanlar verildi. Yapılan ikramlarla etkinlik sona erdi.  
SUADİYE GÖNÜLLÜLERİ HUZUREVİ’NDE KUTLADI
Suadiye Gönüllü Evi Eğitim Komitesi, Öğretmenler Günü’nde Suadiye Huzur Evi’nde kalan emekli öğretmenleri unutmadı, kalabalık bir grupla ve çiçekleriyle öğretmenleri ziyarete gitti. Huzur Evi’nde kalan öğretmenleri ve diğer sakinleri tek tek ziyaret ettiler, onlarla sohbet ettiler, gönüllerini aldılar. Ziyaret, pasta kesilmesiyle sona erdi.
MERDİVENKÖY GÖNÜLLÜLERİ’NİN ZİYARETİ
Merdivenköy Gönüllüleri, 18 Kasım Salı günü Küçükyalı Sevgi Evi’ni ziyaret ettiler.
07-14 yaş arasındaki erkek çocuklarına aile ortamı sunan Sevgi Evi yönetiminde bilgi alan gönüllüler, yanlarında getirdikleri kırtasiye malzemelerini Sevgi Evi yöneticilerine teslim ettiler.

 

 

 

 

 

 

 

 


ARŞİV