GÖNÜLLÜ EVLERİ'NDE ATA'YA SAYGI ETKİNLİKLERİ

Kadıköy Belediyesi Gönüllü Evleri’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım Atatürk’ü Anma günü kapsamında düzenledikleri Cumhuriyet’e ve Ata’ya saygı etkinlikleri sürüyor.

06 Kasım 2014 - 15:34
 Kadıköy Belediyesi Gönüllü Evleri’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım Atatürk’ü Anma günü kapsamında düzenledikleri Cumhuriyet’e ve Ata’ya saygı etkinlikleri sürüyor.
 
Cumhuriyet haftası boyunca birçok etkinlik yapan Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri, 10 Kasım’da da Fenerbahçe –Bostancı arasındaki sahil yürüyüş yolunda “Ata’ya Saygı Zinciri”yle binlerce İstanbulluyu bir araya getirecek.
Cumhuriyet haftası boyunca panel, konferans, söyleşi, şenlik gibi birçok etkinliğe imza atan gönüllülerin yaptığı etkinliklerden bazıları şöyle:  
 
ZÜHTÜPAŞA
Zühtüpaşa Gönüllü Evi’nde yapılan Cumhuriyet Kutlamalarında, eğtimci-yazar Nusret Karaca ve Gazeteci Yazar radyo programcısı Mehmet Tanju Akerman’ın katılımı ile “Cumhuriyete Giden Yol” semineri yapıldı.
Yazar Salih Turhanlar’ın Nâzım Hikmet’in şiirlerini okuduğu etkinlikte, ayrıca İstanbul Kadıköy Lisesi öğrencileri müzikli şiir dinletisi yaptı.
RASİMPAŞA
28 Ekim Salı Günü Rasimpaşa Gönüllü Evi’nde Cumhuriyet Bayramı Rasimpaşa gönüllüleri, Etüt Merkezi ve koronun katılımıyla kutlandı. Kutlamada günün anlam ve önemini belirten konuşma, Cumhuriyetle, Atatürk ile ilgili sözler Cumhuriyet yönetiminin kazandırdıkları anlatıldı. Şiirler okundu, marşlar coşkulu olarak koronun ve gönüllülerinin eşliğinde söylendi.
FENERYOLU
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Feneryolu Gönüllü Evi’nde, 25 Ekim 2014 ile 10 Kasım 2014 tarihleri arasında Atatürk ve Cumhuriyet adlı Anı defterini Kadıköylülerin duygu paylaşımlarına açtı.
Yüzlerce Kadıköylünün ziyaret ettiği gönlü evinin konuklarından biri de Kadıköy Belediye Başkanı Sayın Aykurt Nuhoğlu oldu. Gönüllü Evi’ni ziyaret eden Nuhoğlu anı defterini imzaladı. 
BOSTANCI
Cumhuriyet Bayramı’nın byük bir coşkuyla kutlandığı yerlerden biri de Bostancı Gönüllü Evi oldu. Gönüllü Evi bahçesinde yapılan etkinlikte günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapan Başkan Tunay Soydan’ın ardından Başkan Yardımcısı Ahmet Polat, geçmiş dönem başkanı Habibe Hazar, şair-yazar Suzan Suhofer, birer konuşma yaparak şiirler okudular. Türk Halk Müziği hocası Nurettin Karakuş, Türk Sanat Müziği hocası Salih Demirci, bağlama ustaları Mustafa Topçu, Mustafa Arslan, Kanun sanatçısı Toygun Can’ın da katıldığı etkinlikte Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirildi ve marşlar söylendi.
ACIBADEM
Acıbadem Gönüllü evi bu yıl Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında fotoğraflarla Atatürk köşesi hazırladı. Başkan Neşe Uçakın açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte şiirler okundu ve Türk Sanat Müziği Korosu tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkılar söylendi. 

ARŞİV