Gönüllü Evlerinde meme konferansları verildi

Kadıköy Belediyesi Mamografi-Kadın Sağlığı Merkezi Radyoloji Uzmanı Hikmet Karagüllü, Kadıköylü kadınları meme kanseri konusunda bilgilendirdi.

05 Aralık 2012 - 11:52
Kadıköy Belediyesi Mamografi-Kadın Sağlığı Merkezi Radyoloji Uzmanı Hikmet Karagüllü, Kadıköylü kadınları meme kanseri konusunda bilgilendirdi. 31 Ekim 2012 Çarşamba ve 9 Kasım 2012 Cuma günleri Sahrayıcedid ve Erenköy Gönüllü evlerinde gerçekleştirilen “Meme kanseri ereken tanısı ve tanı yöntemleri” konulu seminerlere toplam 70 kadın katıldı. Karagüllü, seminer sonrasında soru-cevap bölümüyle katılımcıların konu ile ilgili soruları cevaplandırdı. Dr. Serap Akın da merkezde 119 hastaya “Kendi kendine meme muayenesi” eğitimi verdi.
 
DİYABET TARAMASI VE SEMİNER
Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği ekibi, Diyabet Haftası etkinlikleri kapsamında Hasanpaşa Gönüllü Evi’ni ziyaret etti. 16 Kasım Cuma günü yapılan ziyarette, dahiliye uzmanı Dr. Ayşegül Karaçam tarafından “diyabetle yaşam” konulu seminer verildi. Eğitime katılan kişilerin konu ile ilgili soruları cevaplandı. Etkinlikte şeker ölçümü yapılan 30 kişiden 8'i şüpheli görülerek, geniş tetkik için polikliniğe davet edildi.
 
 
 
 

ARŞİV