Gönüllü merkezinin yoğun etkinlikleri

Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi yoğun bir hafta geçirdi. Gönüllülere eğitim verildi, tekerlekli sandalye bağışı yapıldı, sağlık taraması organize edildi

20 Nisan 2011 - 14:50

Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi yoğun bir hafta geçirdi. Gönüllülere eğitim verildi, tekerlekli sandalye bağışı yapıldı, sağlık taraması organize edildi, eski gönüllülerle buluşma gerçekleştirildi.

Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi eğitim çalışmalarına başladı. Eğitim çalışmaları ilk olarak 2010 yılında faaliyete başlayan Rasimpaşa, Fikirtepe, Hasanpaşa, Dumlupınar ve Zühtüpaşa Gönüllüleri'nin oluşturduğu 5 mahalle ile yapıldı. Gönüllü Merkezi Sorumlusu Engin Baran, 2009 – 2010 yılına ait faaliyet raporlarını mahalle birim başkanları ve temsilcilerine sunum eşliğinde anlattı. Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadıköy Belediye Meclis Üyesi Ayşen Gürer de gönüllülük, gönüllü türleri, gönüllü oryantasyonu, gönüllü motivasyonu, Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri'nin görev, ilke ve sorumlulukları ile Kadıköy Belediye yönetmeliği hakkında mahalle temsilcilerine bilgi verdi. Mahalle temsilcileri ise bu eğitim çalışmasının kendileri için çok önemli ve faydalı olduğunu söyledi. Eğitim çalışmalarının 2. dönemi Mayıs ayı içerisinde yapılacak.


GÖNÜLLÜLERİN NOSTALJİK BULUŞMASI
Kadıköy Belediyesi gönüllüleri organizasyonu çatısı altında, mahalle ve mahalleliye gönüllü başkanı olarak hizmet etmiş tüm başkanlar buluştu. Kadıköy Belediyesi Brifing Salonu’ndaki toplantıda, mahallenin ve mahalle birimlerinin çeşitli sorunları görüşüldü. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk bu toplantıların devam edeceğini belirterek, mahalleye hizmet etmiş gönüllülerin başka bir isim ve görevle faaliyetlerine yönetmeliklerle devam edeceğini, yapılacak çalışmalarla hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma, ve dayanışma kent yaşamında hak ve hukukun korunması, kentlilik vizyonu alanlarında çalışmalar yapılacağı ve çözümlerin geliştirileceğini söyledi. Öztürk belediye olarak saydamlık, hesap , eşgüdümlü çalışma uyumu, çok aktörlü ve toplumsal ortaklıklara dayalı bir yönetim anlayışı geliştirdiklerini amaçlarının ortak bir yaşam bilinci geliştirerek yerellik ilkesi çerçevesinde katılımcılığı, demokrasiyi ve uzlaşma kültürünü geliştirmek olduğunu ifade etti.


ENGELLİ GENCE TEKERLEKLİ SANDALYE
Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi önderliğinde Sahrayıcedid, Erenköy, Feneryolu, Suadiye, Fenerbahçe Mah, Moda, Koşuyolu, Kriton Curi Parkı, Bostancı Gönüllülerinin destekleri ile Kadıköylü bir gence çok fonksiyonlu bir akülü sandalye hediye edildi. Gönüllülerin kendi aralarındaki bu organizasyonunda çok duygusal anlar yaşandı. Akülü sandalyeyi teslim alan Burak Ulusoy tüm gönüllülere teşekkür etti. Gencin babası Hasan Ulusoy da Kadıköy Belediyesi'nin engellilere yönelik çalışmalarını bildiklerini ve desteklediklerini belirterek, Kadıköy’de yaşamanın bir ayrıcalık, insanlarının da çok yardımsever olduğunu söyledi. Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu ve Meclis Üyesi Nurhan Kutman ise daha önce de yapılan bu tip yardımların süreceğini vurgulayarak, gönüllü birimlerin insana hizmet yönünde çalışmalarda bulunduğunu, mahallenin tüm sorunlarının kendi sorunlarıymış gibi görerek çalıştıklarını ifade etti.
 

İSİMLER KADERİMİZİ NASIL ETKİLİYOR?
Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi, ilginç bir seminere imza attı. Proje Koordinatörü Leyla Çelikgezen organizasyonunda 9 Nisan Cumartesi günü Kozyatağı Kültür Merkezi’nde akrofonoloji (isim bilimi) konulu bir seminer düzenlendi. Akrofonolog Kemal Haluk Cebe, isimler konusundaki 30 yıllık birikimini Kadıköylülerle paylaşarak isimlerin kaderimizi nasıl etkileyebildiğini ve yaşamımıza nasıl yön verdiğini anlattı. Bebek isimlerini koyarken ve şirketlerin isimlerini adlandırırken nelere dikkat edilmesi gerektiğine de değinen Cebe, isimlerin olumsuz etkilerine karşı neler yapılabileceğinin de bahsetti.


SAĞLIK ETKİNLİKLERİ
7 Nisan Dünya Sağlık Günü nedeniyle Caddebostan Kültür Merkezi’de tüm gün boyunca halka çeşitli sağlık hizmetleri verildi. Bu etkinliklere Kadıköy Belediyesi Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu, Meclis Üyesi ve Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Müdürü Engin Baran belediye çalışanları, gönüllüler de katıldı. Etkinlikte basış bozukluk ölçümü yapıldı, diyabetli hastalara eğitim verildi, egzersiz konusu anlatıldı. Kolesterol ölçümü, açlık- tokluk kan şekeri, göz taraması, göz tansiyon ölçümü, ses analizi, solunum fonksiyon testi, check – up bilgilendirme, sağlıklı yaşam kliniği, cilt taraması, doktorlar tarafından ameliyat ve lazer hakkında bilgilendirme, benler ve cilt kanseri, beslenme ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Etkinliğe Dünya Göz Hastanesi, Florence Nightingale Hastanesi, Göztepe Şafak Hastanesi, Medical Park Hastanesi, Özel Göztepe Hastanesi, Ecomar, Central Hospital, Starkey İşitme Merkezi katıldı. Proje koordinatörü Gülsün Işık, halka yönelik sağlık hizmetlerine devam edeceklerini belirterek, insanların bu tarz çalışmalardan memnun olduklarını belirterek daha sık yapılmasını istediklerini ifade etti.
 


ARŞİV