Gönüllü ordusu büyüyor

Kadıköy Belediyesi Gönüllülüğü için katılımların hızla devam ettiğini ifade eden Engin Baran, ‘Sağlık, sosyal, kültür ve eğitim alanlarında hizmet etmek, birlikte çalışmalar yapmak Kadıköy...

04 Mart 2011 - 10:09

Kadıköy Belediyesi Gönüllülüğü için katılımların hızla devam ettiğini ifade eden Engin Baran, ‘Sağlık, sosyal, kültür ve eğitim alanlarında hizmet etmek, birlikte çalışmalar yapmak Kadıköy ve Kadıköylülere yönelik projeler üretmek isteyenlere Kadıköy Belediye Gönüllüsü olmaları çağrısında bulundu.

Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Sorumlusu Engin Baran, AB Konseyi’nin 2011 yılını resmi adı ile “Aktif vatandaşlığı geliştirmeye yönelik Avrupa Gönüllüleri Yılı” ilan edilmesi kararını aldığını ifade ederek, Avrupa Komisyonu tarafından ortaya konulmuş olan bu önerinin Avrupa Parlamentosu’nun da olumlu görüşü ile desteklendiğini belirtti.
Avrupa Komisyonu’nun 1996 yılında bir gençlik programı (Youth in Action) ile gönüllü faaliyetlerini desteklemeye başladığını söyleyen Engin Baran, Kadıköy Belediyesi’nin gönüllü faaliyetlerinin ise 1995 yılından beri devam etmekte olduğunu, Kadıköy’ün çeşitli mahallelerinden, Kadıköy Belediyesi Gönüllülüğü için katılımların hızla devam ettiğini ifade etti. Baran, gönüllü faaliyetlerinin bireylerin topluma değerli katkılarda bulunmasının bir yolunu oluşturduğunu, sivil toplum katılımını ve sosyal uyumu arttırarak gönüllülere öğrenme fırsatı ile topluma da çeşitli faydalar sağladığını kaydetti.


GÖNÜLLÜ OLUN ÇAĞRISI
2010 yılından itibaren gönüllü yapılanmasından büyük bir gelişme içerisine girildiğini, bu kapsamda öncelikle Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi’nin kurulduğunu ifade eden Baran, Merkezle ilgiyi şu bilgileri verdi:
“Burada amaç; gönüllü faaliyetlere fırsat tanıyan ve bu faaliyetleri kolaylaştıran bir ortam yaratılmasıdır. Gönüllü faaliyetlerin kalitesinin arttırılması ve yine bu faaliyetlerin değeri ve önemi konusunda duyarlılığın arttırılması merkezimizin çalışma alanı arasında. Toplumun her kesiminden Kadıköylü’nün kolaylıkla erişebileceği gönüllü odaklı fiziki yapılar oluşturmayı ve yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Bu yapılarda toplumun her kesiminden Kadıköylü’ye bilgi, beceri, ve yaklaşımlar konusunda olanaklar sunulacak, farklı kültürlerin birarada yaşanarak öğrenildiği ve paylaşıldığı alanlar oluşturulacak. Gönüllü Merkezimiz, gönüllü ile Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri arasındaki ilişkiyi kurarken, bir yandan iki tarafın birbirini iyi tanıması ve potansiyelin tespit edilmesi için çaba harcıyor. Gönüllü Merkezimiz içindeki potansiyeli ortaya çıkarmak bir değişim yaşamak, özdeğerini daha da geliştirmek, ruhsal, fiziksel, sosyal çalışmalar yapmak isteyen her Kadıköylü’ye kucak açıyor, aramıza katılanları ikamet ettiği bağlı bulunduğu Mahalle Gönüllü evine yönlendiriyor. Aynı zamanda diğer STK'larla işbirliği yaparak hizmet yelpazesini genişletiyor. Yönetim Kurulumuz da bilgi, tecrübe ve yaklaşımıyla gönüllülük konusunda Kadıköylü Gönüllülerimizin çalışmalarında kolaylaştırıcı olmaya, çözüm önerileri sunmaya gayret gösteriyor. Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulumuzun 2011–2012 faaliyet döneminde ana hedefleri; gönüllülerin toplumun tüm alanlarına aktif katılmalarını; belediyemiz, özel sektör, ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliğinde bulunmalarını, gönüllü ve gönüllü çalışmaların olgusunu geliştirmelerini ve yaygınlaştırmalarını temin ve koordine etmek olacaktır.”
Engin Baran sözlerine, “Kadıköy Belediyesi Gönüllüsü olmak sağlık, sosyal, kültür ve eğitim alanlarında hizmet etmek, birlikte çalışmalar yapmak Kadıköy ve Kadıköylülere yönelik projeler üretmek ve değerli çalışmalarını paylaşmak için sizleri Kadıköy Belediyesi’nin Mahalle Evleri’ne ve Gönüllü Merkezimize davet ediyoruz” çağrısı yaparak son verdi.


19 ADET GÖNÜLLÜ BİRİMİ VAR
Kadıköy Belediyesi’ne bağlı 16 adet mahalle gönüllü evi, 2 adet etkinlik birimi, 1 adet mahalle evi olmak üzere 19 adet birim bulunuyor:
1. Göztepe Gönüllüleri
2. Kriton Curi Parkı Gönüllüleri
3. Merdivenköy Gönüllüleri
4. Moda Gönüllüleri
5. Suadiye Gönüllüleri
6. Caddebostan Gönüllüleri
7. Feneryolu Gönüllüleri
8. Acıbadem Gönüllüleri
9. Bostancı Gönüllüleri
10. Sahrayıcedid Gönüllüleri
11. Fenerbahçe Mahallesi Gönüllüleri
12. Erenköy Gönüllüleri
13. Koşuyolu Gönüllüleri
14. Osmanağa Mahallesi Gönüllüleri
15. Koşuyolu Mahalle Evi
16. Rasimpaşa Gönüllüleri
17. Fikirtepe Gönüllüleri
18. Müzik Gönüllüleri
19. Tiyatro Gönüllüleri
Hasanpaşa, Dumlupınar ve Zühtüpaşa Mahallelerinde Gönüllü Evi kurulması ve üye kayıtlarının yapılması halen devam ediyor.
GÖNÜLLÜ EĞİTİM VE DANIŞMA MERKEZİ
İLETİŞİM: 0216 346 57 57 / 541 95 73 / 541 95 74
E-MAİL: [email protected]


 


ARŞİV