Gönüllüler ''Hayatı Yeniden Yaratıyor''

Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri , etkinliklerine aralıksız devam ediyor

19 Aralık 2014 - 10:16
Caddebostan Gönüllüleri, geçtiğimiz hafta yaşam koçu ve nefes terapisti Mehtap Utuş’u misafir etti. “Hayatımı yeniden yaratıyorum” konulu söyleşi, karşılıklı soru ve cevaplarla geçti. Katılımcıların nefes analizleri yapıldıktan sonra söyleşi sona erdi.

Caddebostan Gönüllüleri, geçtiğimiz hafta da CKM B salonunda “Yaşam bir sanat ve yaratıcılık” konulu bir panel düzenledi. Marmara Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Necla Tuzcuoğlu ile Doç. Dr. Semai Tuzcuoğlu’nun yönettiği panelde, kalıpların, sınırların ve yanlış öğretilerin olmadığı bir dünyada yaşayan çocukların yaratıcı olacağı vurgulandı ve ilerdeki hayatlarında bu becerilerini nasıl geliştirebileceklerini örneklerle anlatıldı.

MERDİVENKÖY GÖNÜLLÜLERİ’NİN ÖZEL ZİYARETİ
Kadıköy Belediyesi Merdivenköy Gönüllüleri Sağlık Komitesi, her ay mahallenin bir yaşlısını ziyaret ediyor, küçük bir hediye ile yaşlıların gönüllerini alıyor. Komite, yılın son ayında da Mahallenin en yaşlılarından 86 yaşındaki Vesile Sökmen’i ziyaret etti. Ziyarette de komite temsilcileri, Vesile Sökmen’e mahallenin geçmişini sordu. Sökmen de, İstanbul’un eski vali ve belediye başkanlarından Göztepeli Fahrettin Kerim Gökay dahil tanıdığı eski Göztepelilerle ilgili anılarını anlattı…
ERENKÖYLÜLERİN BAŞARISI
Yunanistan’da düzenlenen Folk Dans Festivali’nde, Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri, eğitmenleri Fatih Dönmez ve Ersin Peker ile birlikte ülkemizi temsil ettiler.
Geçtiğimiz aylarda Yunanistan’ın Halkidiki şehrinde gerçekleştirilen 3. International Folk Dance (Uluslararası Halk Dansı) Festivali’nde, Karadeniz ve Diyarbakır yörelerinden halkoyunları sergileyen ekibin gösterisi, büyük beğeni kazandı. Gösteri sonunda Halkidiki Belediye Başkanı Vasilis Kiritsiz, Erenköy Gönüllü Evi Başkanı Sevgi Tokuç’a, bir plaket vererek, teşekkür etti. 
BOSTANCI GÖNÜLLÜLERİ VAN’DA
Bostancı Gönüllüleri Sosyal Komitesi, Van Edremit TOKİ Ertuğrul Gazi Ortaokulu’na yardım götürdü. Gönüllü Evi Başkanı Tunay Soydan ve Sosyal Komite Başkanı Gülsen Turper, bizzat Van’a giderek gönüllülerin yaptığı perde, minder gibi malzemeleri, kırtasiye yardımını ve oyuncakları teslim etti. Gönüllüler, 2 adet masa tenis masası talebini de karşıladı. Van’da iki gün kalan gönüllüler, çocuklarla birlikte okul bahçesine 100 adet çam fidanı dikerek bir de hatıra ormanı oluşturdu.
RASİMPAŞA’DA KUTLAMA
Rasimpaşa Gönüllü Evi’nde geçtiğimiz hafta, kadınlara seçme ve seçilme haklarının verilişinin yıl dönümü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.  
Atatürk’e şükran duygularını dile getirerek gönüllüler ile birlikte tüm kadınlar adına kutladılar.
Kadıköy Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Batur İlter, Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Pervin Öztabağ, Av. Ebru Güner ve Gönüllü Necla Erşen, kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 80. yıl dönümü olan 5 Aralık tarihinin önemini vurguladılar, Atatürk’e teşekkür ettiler. 
İDİL BİRET’TEN'İN ÖZEL KONSERİ
Suadiye Gönüllüleri, 9 Aralık Salı akşamı  CKM’de dünyaca ünlü bir sanatçıyı ağırladı.
Suadiye Gönüllüleri’nin 5 senedir düzenlediği “100 Çocuğa Yaz Okulu” projesine destek veren devlet sanatçısı, piyanist İdil Biret, unutulmaz bir konser verdi. Usta sanatçıyı dinlemeye gelen ve CKM’deki 600 kişilik salonu dolduran 7’den 70’e herkes, konseri zevkle izledi. Resital sonrası dünyaca ünlü piyanist İdil Biret’in eserlerinden almak ve imzalatmak isteyen hayranları uzun kuyruklar oluşturdu.
Bu güzel gecede emeği geçen ve katkısı olan herkese teşekkür eden başkan Ümit Ağan ile Suadiye Gönüllüleri, amacına ulaşan bir organizasyonu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadılar. 

ARŞİV