Gönüllüler müzikle buluştu

Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri, yaptıkları çalışmalar ve düzenledikleri konserlerle Kadıköylünün ruhunu doyuruyor…

10 Nisan 2015 - 09:32
Şef Gufran Taş yönetimindeki Bestenigâr Musiki Topluluğu Çanakkale Zaferinin 100. Yılı nedeniyle “Kınalı Kuzular” konseri düzenledi. Sunumunu Dr Özer Öztekin’in yaptığı, koro elemanlarından Ümit Siyahoğlu’nun ara solist, Doğan Tanyer’in konuk sanatçı olduğu gecede birçok tanınmış bestekâr, güfte yazarı saz ve ses sanatçısı, koro şefi bulundu. Konsere yoğun ilgi gösteren Kadıköylüler, söylenen şarkılarla keyifli saatler yaşadı.
Gönüllülerin düzenlediği bir başka konser ise TSM sanatçısı İbrahim Şirin’in şefliğini yaptığı koronun konseriydi. Koronun şefliğini yapan ve aynı zamanda 2015 başında yeni bir albüm çıkararak ses getiren sanatçı İbrahim Şirin’in iki şarkıyla katıldığı konserde 10 solist sahne aldı. 18 kişiden oluşan koronun verdiği konserin birinci bölümünde hüzzam eserler, ikinci bölümünde ise hicaz makamında eserler seslendirildi. Bütün yurtta yaşanan elektrik kesintisine rağmen müzikseverin ilgiyle izlediği konserde, ünlü müzisyen Bora Ayanoğlu, şair ve bestekâr Ercan Akbay, TRT Ankara ses sanatçısı Hülya Atacan Yeşilaltay, sanatçı Fatih Mühürdar, birçok müzik derneği yöneticisi ve Kadıköy Müzik Gönüllüleri Başkanı Aysun Alişoğlu da katıldılar.


UNUTULMAZ KONSER
Müzik Gönüllüleri’nin “Anılar ve Müzik” programının 71. sine konuk olan Atilla Yelken,  Caddebostan Kültür Merkezi’nde verdiği konser ile öncüsü olduğu restoran müziğini sahneye taşıdı. Program yapımcısı ve yönetmeni Nesibe Müsevitoğlu’nun sorularına samimi cevaplar veren Yelken, gecede piyanosu ile şarkılar söyledi. Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri ile bir orkestra kuracağı müjdesini de veren Yelken, müziğini daha geniş kitlelere ulaştırmak istediğini ifade etti.
Esprili bir sohbet havasında geçen programda, Bestekar Meral Güney’in “Rakımda Buz Gibi”  isimli bestesini de söyleyen Atilla Yelken’in yorumu izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.
İki ay önce “Anılar ve Müzik” Belgesel programının 70. sine konuk olan ve geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz pop müziğin kralı Erol Büyükburç’un da aynı sahnede bu eseri yorumladığını söyleyen Nesibe Müsevitoğlu’nun sözleri salonda üzüntüyle karşılandı.
İzleyicilerin istek alkışları ile şarkının bestekârı Meral Güney ve Atilla Yelken şarkıyı birlikte tekrar yorumladılar. Gece; programa katılan Ses Sanatçıları Semra Türel, Oya Aksoy ve Meral Güney’in Atilla Yelken ile birlikte söyledikleri şarkıyla sona erdi.


BÜYÜKBURÇ KONUK OLMUŞTU
Tanınmış pop sanatçısı Erol Büyükburç, 10 Aralık 2014’de Caddebostan Kültür Merkezinde, Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllülerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Anılar ve Müzik” programının 70.sinde sevenleri ile buluşmuştu.
Yaşamı ve sanat hayatından kesitlerin gösterildiği barkovizyondaki görseller hakkında detaylı bilgiler veren sanatçı,  Türk Pop Müziğinin miladı kabul edilen ve ünlenmesinde önemli yeri olan  “Little Lucy” şarkısı ile programına başlamıştı. Büyükburç programda, Frank Sinatra ve Elvis Presley’den Nat King Cool’a kadar birçok sanatçının dünyaya tanıttıkları ve ülkemizde de kendisi ile özdeşleşen “Marguerita”, “İt’s now or never” gibi popüler şarkılara da yer vermişti. Türkçe tangolar ve kendi bestelerinin yanı sıra Berkant’ın meşhur “Samanyolu” şarkısını da yorumlayan Büyükburç, bu şarkıyı en iyi Berkant’ın yorumladığının da belirtmişti. Türk Popunun kurucusu olan ve besteciliğinin yanı sıra, fotoroman,  sinema oyunculuğu,  ressam ve heykeltıraşlık gibi birçok yönü olan Büyükburç,  konuşmasında bu alandaki çalışmaları hakkında da geniş bilgiler vermişti. Söylediği şarkılar ile nostalji yaşatan ve izleyicileri kendisine bir kez daha hayran bırakan sanatçı uzun süre ayakta alkışlanmıştı.

ARŞİV