Gönüllüler Tıp Bayramı'nı kutladılar

Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri’nin bu yıl 8. ni gerçekleştirdikleri 14 Mart Tıp Bayramı Kokteyli, Kadıköy Belediyesi Zübeyde Hanım Kokteyl Salonu’nda yapıldı.

29 Mart 2011 - 11:02

Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri’nin bu yıl 8. ni gerçekleştirdikleri 14 Mart Tıp Bayramı Kokteyli, Kadıköy Belediyesi Zübeyde Hanım Kokteyl Salonu’nda yapıldı.
Kokteyle; meclis üyeleri ve Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu üyeleri Ayşen Gürer, Nurhan Kutman, Kadıköy Belediyesi Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği Başhekimi Prof. Dr. Korkmaz Altuğ, Kadıköy’deki sağlık kurumları, doktorlar ve mahalle birimlerindeki emekli doktorların katılımı ile gerçekleşti. Proje Koordinatörü Gülsün Işık yaptığı konuşmada sağlıklı birimleri toplumda yaşatabilmenin bilinçli, bilgili, emekçi, doktorlarımızla olacağını ifade etti. Bizi biz yapan en önemli seçeneğin ruhsal ve bedensel sağlığımız olduğunu söyleyerek, bilinçli ve donanımlı doktorlarımızın acılarımıza çözüm, umutsuzluğumuza umut olduğunu ifade ederek sağlıklı yaşamın hazırlayıcısı doktorlarımıza teşekkür etti. Kokteyl, Dr. Rana Beşe Sağlık Polikliniği Başhekimi Prof. Dr. Korkmaz Altuğ’un 14 Mart Tıp Bayramı’nın anlam ve önemini anlatan konuşmasıyla devam etti. 14 Mart tarihinin geçmişteki öneminden bahseden Altuğ, o dönemlerde görev alan Tıbbiyelilerin 1. Dünya Savaşı sırasında ülkemiz işgal altında iken düşman işgalini kabul etmeyerek beyaz önlükleri ile sokağa döküldüklerinini, 1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün emrinde doktor olarak savaşlara katıldıklarını belirtti. Kadıköy Belediyesi Çocuk Koruyucu Ruh Sağlığı Merkezi’nden de bahseden Altuğ, ailelerin çocuklarını 6 yaşına kadar mutlaka müzik, sanat ve baleye yönlendirmelerini, tabiat güzellikleri ile çevre bilincini aşılamalarını ve çocukların ruh güzelliğine katkıda bulunmalarını tavsiye etti.
 


ARŞİV