Gönüllüler yeni yıla hızlı başladı

Feneryolu Gönüllü Evi’nde, “Neden böyle davranıyorum” konulu seminerin ikincisi, geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi.

09 Ocak 2015 - 08:31
Feneryolu Gönüllü Evi’nde, “Neden böyle davranıyorum” konulu seminerin ikincisi, geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi. Günlük hayatta yaşanan olayları mantık çerçevesinde anlatan Psikolog Bilgin Balyos, herkesi sevmek zorunda olmadığımızı, ancak saygı göstermemiz gerektiğini vurguladı. Psikolog Balyos, haftanın belirli günleri gönüllü evinde sorunu olan mahalle sakinlerine danışmanlık da yapıyor.  

Feneryolu Gönüllüleri’nin bir başka etkinliği de Ardahan’ın Hanak ilçesi Serinkuyu İlköğretim Okulu’nda -22 derece soğukta soba başında öğretim gören toplam 23 çocuğa yaptığı yardımdı. Çocuklar için alınan 3 koli kırtasiye, 1 koli oyuncak ve 3 koli giysi, yeni yılda çocuklara teslim edildi. Yardımlarına devam edecek olan Gönüllülerin bir sonraki kampanya sloganı ise; “Orda bir köy var uzakta….”

KRİTON CURİ’DE ETKİNLİK DİZİSİ
Kriton Curi Parkı Gönüllüleri, Fikirtepe Gönüllü Evi’nde Kadıköy Belediyesi tarafından 9, 10, 11. sınıflara yönelik düzenlenen takviye kurslarına  katılan öğrencilere, 80 adet Soru Bankası, YGS Matematik ve YGS Geometri kitaplarını teslim etti.
Fikirtepe Gönüllü Evi’nde düzenlenen kursları, kendileri de Marmara Üniversitesi’nde öğrenci olan Abdullah İpek, Buket Koçak, Mehmet Yıldız, Ceylan Erdoğan, Edanur Özer ve Çisem İnanç veriyor.
Kriton Curi Parkı Gönüllüleri, kitap yardımı ile birlikte erkek ve kız öğrencilere yılbaşında dağıtılmak üzere 3 koli giysi yardımında da bulundu.
Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde bir diğer etkinlik de 2. Bahar Komitesi tarafından düzenlenen “Mahalleli  ile sohbet ediyoruz” konulu toplantıydı. Toplantıya katılanların büyük bir çoğunluğunu, Kriton Curi’ye 10-15 yıl aralıksız  hizmet eden gönüllüler oluşturdu. Gönüllü Evi Başkanı Serap Karakan’ın açılış konuşmasının ardından konuklar, mikrofona gelerek Kriton Curi’de yaşadıkları ilginç anılarını anlattılar.
BOSTANCI GÖNÜLLÜLERİ, KOÇ MÜZESİ’NDE
Bostancı Gönüllüleri Sosyal Komitesi’nin düzenlediği müze gezisinde Atlas Derneği’nden 20 çocuk, Rahmi Koç Müzesi’ne götürüldü. Bostancı Gönüllü Evi'nden sabah alınan çocuklar, yetkililerle ve katılan iki öğretmenleriyle birlikte müzeyi ziyaret ettiler. Görevliler gezi başlamadan önce çocuklar müzeyle ilgili bilgi verdiler.
ERENKÖY GÖNÜLLÜ
Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Sosyal Hizmetler Komitesi tarafından Caddebostan Kültür Merkezi’nde Reiki Master Eğitmeni Sema Töre Baykal’ın sunumuyla “Hayatın altı mı üstü mü?” konulu bir seminer düzenlendi. Sunum süresince; yaşamların gittikçe zorlaştığı günümüz koşullarında huzuru bulmak, zorlukların üstesinden daha kolay gelebilmenin yollarını anlatan Baykal, kısa süreliğinde de olsa dinleyicilerin kendi hayatlarını ve kişiliklerini gözden geçirme, üzerinde düşünme fırsatı verdi. Seminerin sonunda Erenköy Gönüllü Evi Başkanı Sevgi Tokuç, Baykal’a teşekkür etti ve çiçek verdi.
RASİMPAŞA’DA YENİ YIL KUTLAMASI
Rasimpaşa Gönüllülleri’nin yeni yıl kutlaması; Gönüllü Evi’nde yapıldı. Kadıköy Belediyesi Meclis üyeleri, Gönüllü Merkezi Sorumlusu Engin Baran ve gönüllülerin katıldığı kutlama programı, Miray Ertuğrul’un yeni yılla ilgili astrolojik bilgilendirmesi ile başladı, mini konserlerle devam etti. Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis üyeleri Aydoğan Dülger, Feray Sevil Tos ve Canan Akçınar ile Gönüllü Başkanı Günsel Mütevellioğlu, katılımcılara 2015 yılı için iyi dilek ve başarı dilediler. Yeni yıl için hazırlanan ikramlarla etkinlik sona erdi.

 

 

 


ARŞİV