Gönüllülerden yılın son etkinlikleri

Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri, 2014 yılının son haftasına düzenledikleri etkinliklerle veda ettiler

25 Aralık 2014 - 16:03
Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri, 2014 yılının son haftasına düzenledikleri etkinliklerle veda ettiler
 
Bostancı Gönüllüleri Sosyal Komitesi, Engelliler Haftası dolayısıyla, İçerenköy’deki Tomurcuk Vakfı’nda özel eğitim gören Down sendromlu çocukları ziyaret etti. Gönüllülerin hediyeler verdiği çocuklar, tek tek sınıflarını gezdirdiler ve atölye çalışmalarını gösterdiler. Sonrasında müzik çalışması yaptıkları salonda enstrüman ve halkoyunları ile ilgili kısa bir sunum yaptılar. Bu özel ziyaret toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. Gönüllüler, Dernek Başkanı Sernur Ataol Karagöz’e de misafirperverliğinden dolayı teşekkkür ettiler.
RASİMPAŞA’DA SAĞLIK SEMİNERİ
Rasimpaşa Gönüllüleri, hemşire Ünsal Özüngöz’ün konuşmacı olarak katıldığı bir sağlık semineri düzenledi. Gönüllü Evi’nde düzenlenen seminerde, hemşire Özüngöz, toplu yaşanan yerlerde görülen bulaşıcı hastalıklardan korunma yöntemleri ve kişisel hijyen konularında bilgi verdi.
Rasimpaşa Gönüllü Evi’nde 14 Aralık Pazar Günü de “Şiir Günü” vardı. Türk Sanat Müziği koro şefi Şule Mandık ile sunucu Bülent Altıntoprak’ın yönettiği müzikli şiir gününde, şair-bestekâr Atılay Erge, Metin Koca, Hasan Karakuş ve Bülent Altıntoprak, serbest şiirlerini koro, saz ekibi eşliğinde okudular.
CADDEBOSTAN’DA NLP SEMİNERİ
Caddebostan Gönüllüleri, 17 Aralık Çarşamba günü Yaşam Koçu  Efe Adalıoğlu’nu misafir ettiler. Yaşamımızda birçok şeyin eksik olduğunu, keşfettiğimizi bu eksiklikleri gidermek için yeni bilgilerle hayatımıza nasıl yön vermemiz gerektiği konusunda bilgi veren Efe Adalıoğlu, daha sonra  bilimsel bir teknikle vücudumuzdaki ağrılara nasıl hükmedeceğimizi EFT yöntemini uygulayarak örneklerle anlattı.
FENERYOLU’NDA 3 ETKİNLİK
Geçtiğimiz hafta Feneryolu’nda 3 etkinlik vardı. Feneryolu Gönüllüleri, etkinliklerine Seb-i Arus Mevlana haftasını 17 Aralık Çarşamba günü kutlayarak başladılar. Gönüllüevinde düzenlenen etkinlikte, şef Osman Aksu yönetiminde tasavvuf müziğinden örnekler sazendeler tarafından icra edildi. Ney taksiminin ardından Kültür Komitesi Başkanı Berrin Öz ve üyelerden Serpil Güvenç, Mevlana’nın özgeçmişinden ve özlü sözlerinden bahsettiler.
Feneryolu Gönüllüleri, 13 Aralık Cumartesi günü de “Çakralar” konulu bir seminer düzenlendiler. Eğitimci ve Sosyal Sorumluluk Proje Gönüllüsü Banu Yılmaz Gökçen’in sunumu ile gerçekleştirilen, bu ay ikincisi düzenlenen seminer, 2015 yılında da devam edecek.
18 Aralık Perşembe günü ise CKM B Salonunda gerçekleştirilen “Haberden Yayına Gazetecilik” konulu konferansta konuşan gazeteci-yazar Cahit Özbay haberden yayına gazeteciliğin tüm aşamalarını anlattı. Günümüz medyasının sorunlarını, basında etik kavramı ve otokontrol mekanizması gibi hayati konuları da irdeleyen Özbay, seminer sonunda kitaplarını katılımcılara imzaladı.
ERENKÖY’DE EVRENSEL SEVGİ SEMİNERİ
Erenköy Gönüllüleri Sosyal Komitesi, 5 Aralık Cuma günü Gönüllü Evi’nde “Evrensel Sevgi” konulu bir seminer düzenlendi. Başkan Sevgi Tokuç’un açılış konuşmasının ardından, Kırıntı dergisi imtiyaz sahibi Osman Ünal, çok çeşitli konularda şiir, öykü ve yazılar yazan, spiritüel ve ezoterik konularda araştırmalar yapan Yüksel Yazıcı’yı konuşma için davet etti. Sevgi duygusunun herkesin içinde bulunduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan Yazıcı, bunun evrensel sevgi haline gelebilmesi, hoşgörü, inanç, saygı, sempati, itikat ile süslemek gerektiğini anlatttı.
KRİTON CURİ’DE KOÇLUK EĞİTİMİ
Kriton Curi Parkı Gönüllüleri, 8 Aralık Pazartesi günü   Yaşam Koçu Işıl Beyazıtlı’yı konuk etti. Beyazıtlı,  salonu dolduran konuklara “hayatımızda koçluk yapmanın yerini ve önemi”ni detaylarıyla  anlattı. Yaşam koçluğunun; kendisine danışanı yargılamadan yönlendirmek ve farkındalık yaratıp hedefe ulaşmasını  sağlamak olduğunun altını çizdi.
Söyleşi sonunda Gönüllü Evi Başkanı Serap Karakan, Beyazıtlı’ya teşekkür ederek çiçek armağan etti.
Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi, 9 Aralık Salı günü de Koşuyolu Engelli Merkezi’nde görev yapan Kenan Demir’i konuk etti. Konuklara görme engellilerin günlük hayattaki zorluklarını anlatan Demir, engelli bireylere yardımcı olmak adına nasıl yaklaşılması  gerektiği hakkında bilgi verdi. Çalıştığı merkezde  yaptıkları faaliyetleri anlattı.
 
 
 

 


ARŞİV