Gönüllülerin konserleri sürüyor

Kadıköy’de gönüllü grupların koro konserleri ard arda düzenleniyor. Suadiye, Bostancı ve Kriton Curi Gönüllüleri’nin konserlerine de ilgi büyüktü.

02 Haziran 2011 - 14:43

Kadıköy’de gönüllü grupların koro konserleri ard arda düzenleniyor. Suadiye, Bostancı ve Kriton Curi Gönüllüleri’nin konserlerine de ilgi büyüktü.


Kadıköy Belediyesi Gönüllü korolarının konserleri devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Suadiye, Bostancı ve Kriton Curi Gönüllüleri’nin konserleri vardı.
Şef Sertaç Tezeren yönetimindeki Kadıköy Belediyesi Suadiye Gönüllüleri Türk Sanat Müziği Korosu’nun 16 Mayıs Pazartesi akşamı Kadıköy Evlendirme Dairesi Salonu’nda verdiği konser, büyük ilgi gördü.
Kadıköy Belediyesi Suadiye Gönüllü Evi etkinliklerinden olan, çeşitli yaş ve meslek gruplarından kişilerin oluşturduğu gönüllü korosu, profesyonel yönetmenleri, kendi dallarında ustalaşmış dev sanatçı kadrosu ve büyük bir özenle hazırlanmış repertuvarı ile Kadıköy sanatseverlere keyifli bir gece yaşattı.
Klasik kemençe sanatçısı Sertaç Tezeren’in şefliğinde, 1300’lü yıllarda yaşamış ve tam anlamıyla Türk müziğinin üstadı olarak bilinen Abdülkadir Meragi’nin eserleriyle başlayan konser, zaman içinde uzun bir yolculuk yaparak, değerli bestekâr Saadettin Kaynak’ın karcığar makamındaki “Kara Bulutları Kaldır Aradan” adlı eseri ile neşeli bir biçimde sonlandı.
Konserin konuk sanatçısı TRT’nin kadrolu ses sanatçısı Tuğçe Pala’ydı. Deneyimi, yaydığı olumlu enerjisi, billur sesi ve fiziği ile dinleyenleri büyüleyen sanatçı, okuduğu nihavend makamındaki 7 şarkısı ile geceye ayrı bir renk kattı.
Konser sonunda koroyu dinleyen kalabalık, gönüllü koro elemanlarını ayakta alkışladı.

BOSTANCI GÖNÜLLÜLERİ’NİN KONSERİ

Kadıköy Belediyesi Bostancı Gönüllüleri de Türk Halk Müziği Korusu, 27 Nisan Çarşamba akşamı Kadıköy Evlendirme Salonu’nda unutulmaz bir konser verdi.
Şef Nurettin Karakuş yönetimindeki koronun repertuvarında hem yurdun dört bir yanından seçilmiş türküler hem de oyunlar vardı. Azerbaycan danslarına da yer verilen koronun repertuvarında, Roman show gibi görsel şölenler de vardı. Konserde konuşma Kadıköy Belediyesi Meclis üyesi Ayşen Gürel kültürün önemini vurguladı ve halk müziği korolarının sayısının artması dileğinde bulundu. Bostancı Gönüllüleri Başkanı Vildan Efe ise “Bir Nefes Anadolu” adıyla sunulan konserin tekrarlanacağını belirtti. Konseri, Banu Karakuş sundu.

KRİTON CURİ GÖNÜLLÜLERİ’NİN DE KONSERİ VARDI

Kriton Curi Gönüllüleri Türk Halk Müziği Korosu, geçtiğimiz hafta Kadıköy Evlendirme Salonu’nda verdiği konserde, repertuvarınını danslarla da süsledi.
Azerbaycan’dan Kosova’ya, Kosova’dan KKTC’ye kadar birçok ülkeden türküler seçen koro, Türkiye’den de türküler seslendirdi. Koro şefliğini Nurettin Karakuş’un yaptığı konseri, Banu Karakuş sundu.
Gecede konuşan Gönüllü Başkanı Nurten Yaşayan, gönüllülüğe ve kültürün önemine vurgu yaptı.
 


ARŞİV