Gönüllülerin yoğun haftası

Kadıköy Belediye Gönüllüleri etkinliklerle dolu bir haftayı daha geride bıraktı.

11 Aralık 2014 - 14:23
Kadıköy Belediye Gönüllüleri etkinliklerle dolu bir haftayı daha geride bıraktı. Erenköy’de seminerler, Caddebostan’da fotoğraf sergisi, Kriton Curi Mahalle Evi’nde söyleşi ve Müzik Gönüllüleri’nin konseri vardı

 

Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri Sağlık Komitesi, 28 Kasım Cuma günü Erenköy Gönüllü Evinde “Değişim Süreçleri ve Zihinsel Detoks” konulu bir seminer düzenledi. Başkan Sevgi Tokuç’un açılış konuşmasının ardından konuşmacı NLP Uzmanı Cengiz Eren katılımcılara konu ile ilgili bilgi verdi.

Erenköy Gönüllüleri’nin bir diğer etkinliği de Sağlık ve Engelliler Komitesi tarafından organize edilen, Marmara Üniversitesi öğretim elemanı Dr. Durmuş Ümmet’in konuk olduğu “Orta yaşta evlilik uyumu ve çocuklarla ilişkiler” konulu seminerdi. Dr. Ümmet, seminerde ağırlıklı olarak; evlilikte uyum konusu,  gelişim aşamaları, her bir aşamada yaşanabilecek krizler ve bu krizlerini yönetme stratejileri konularında ayrıntılı olarak bilgi verdi. Seminerde ayrıca çocuk-ebeveyn ilişkilerinin düzenlenmesi, evliliğe başkalarının müdahaleleri ve bu konuda yapılabilecekler, orta yaşta çocukların büyümesi ve evden ayrılması ile yeniden şekillenen evlilik uyumu konusunda farkındalık kazanma gibi konular üzerinde duruldu. Geniş katılımla gerçekleştirilen seminerde eğitim, dinleyicilerin  de katılımıyla zenginleşti ve genel sunum içinde katılımcıların paylaşımlarına göre daha spesifik konular da ele alındı. Soru-cevap kısmından sonra seminer sona erdi.

CADDEBOSTAN’DA 2 ETKİNLİK
Caddebostan Gönüllüleri, Biz Bize  Fotoğraf Grubu’ndan 45 fotoğrafçının katılımıyla CKM Performansbir Katı’nda, 86 fotoğraftan oluşan sergi açtı. Amatör fotoğrafçıların eserlerinden oluşan sergi, katılımcıların beğenisini kazandı. 1 Aralık Pazartesi günü düzenlenen serginin açılışa 300 misafir konuk oldu.
Caddebostan Gönüllüleri, aynı gün CKM-B salonunda “Hayatımıza Yapılan Kimyasal Saldırılar” konulu bir seminer düzenlediler. Gönüllülere konuk olan Türkiye Baharatçılar Derneği Başkanı, tıbbi ve aromatik bitki uzmanı ve aynı zamanda birçok kitabın yazarı Ayhan Ercan, ilaç lobisinin baskısıyla çıkarılacak olan yeni yasalarla küçük üreticilerin yok olacağını ve bazı bitkilerin artık doğal halleriyle kullanılmayacağını vurguladı. .Bunu önlemek için ilaç lobisine karşı yasa çıkması gerektiğini dile getirdi.

 

KRİTON’DA ‘40+PLUS’ SÖYLEŞİSİ
Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde, 2 Aralık Salı günü özel bir konuğu ağırladı. “Tesadüf” ve “Pencere” kitaplarının yazarı  Armağan  Portakal, Kriton Curi Gönüllüleri’ne konuk oldu. 40 yaş  üstündeki insanların yaşamlarına ilave olarak neler yapabileceklerini kendi yaşamından kesitler vererek anlatan Armağan Portakal, “40 yaşından sonra avucuma baktım ve kalanlar benimdir diyerek, kalan her tanenin tadını çıkartmaya karar verdim” diyerek sözlerine başladı.
Yazarlığa, sevdiği güzel sözleri ajandasına yazmayla başlayan ve daha sonra bunları küçük bir kitapçıkta toplayan Armağan Portakal ilk kitabına “Tesadüf” adını verdi. Yazarlık atölyesinde yazarlık kurslarına katılan Portakal, ikinci kitabı olan “Pencere”yi okurları ile buluşturdu. Daha sonra fotoğraf çekme merakının başladığını ve bu konuda ders aldığını söyleyen Armağan Portakal, Kadıköy Belediyesi’nin katkılarıyla Kozzy Kültür Merkezi salonunda fotoğraf sergisi açtığını söyledi. Portakal, konuşmasının sonunda konuklara, “40 yaştan sonra hepinizin gelecek kuşaklara  aktaracak çok şeyleri var. Bunları yazarak, çizerek, üreterek hayata geçirin, asla pasif bir hayatı tercih etmeyin. Köşenize çekilip oturmayın, her zaman aktif olmaya özen gösterin” dedi.
Sunum sonunda Gönüllü Evi Başkanı Serap Karakan, katkılarından dolayı Armağan Portakal’a teşekkür ederek, çiçek armağan etti.
 
FASLI PIRLANTA’NIN KONSERİ
Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Faslı Pırlanta Türk Sanat Müziği Korosu, Şef Fulya Soyata yönetiminde geçtiğimiz hafta Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi’nde konser verdi.
Konserde İstanbul’u anlatan şarkılar, solistler tarafından seslendirildi. Salondaki konuklar da şarkılara eşlik etti. Sadri Alışık’ın “Merhaba İstanbulum” adlı şiiri de okundu. Büyük ilgi olan konser sonunda Faslı Pırlanta Korosu Şefi Fulya Soyata, kardeş koro Zühtüpaşa Gönüllüleri Su Eda Korosu Şefi Serkan Ekin’le Zekai Tunca’nın “Tanrım” adlı şarkısında düet yaptı. Geceye; Rasimpaşa Gönüllü Evi, Üsküdar Musiki Cemiyeti, Adnan Mungan Korosu, Marmara Musiki gibi birçok dernekten de sanatçılar katıldı.  Faslı Pırlanta Korosu her salı günü Barış Manço Kültür Merkezi’nde saat 17.30-20.30 arasında çalışmalarını sürdürüyor. Koro, aralarına katılmak isteyen yeni müzik gönüllülerini bekliyor….
 
 

 

 


ARŞİV