Gönüllülerinin etkinlikleri devam ediyor

Kadıköy Belediyesi Gönüllülerinin etkinlikleri aralıksız devam ediyor.

21 Kasım 2014 - 10:53
Kadıköy Belediyesi Gönüllülerinin etkinlikleri aralıksız devam ediyor. Mahalle Evlerinde düzenlenen programlar, semt kakinlerinin büyük ilgisini çekiyor.
 
RASİMPAŞA’DA İKİ ETKİNLİK VARDI
Rasimpaşa Gönüllü Evi’nde geçtiğimiz hafta “Sade Yaşam” konulu bir seminer düzenledi. Uzman Psikolog Asuman Özaydın, “tüketim psikolojisi, marka tutkusu, sade ve basit yaşam ilkeleri” hakkında bilgi verdi. Rasimpaşa Gönüllü Evi’nde 10 Kasım Pazartesi günü de “Atatürk” konulu bir belgesel gösterimi vardı.
 
 
 
 
BOSTANCI’DA ŞİİR TERAPİSİ
Bostancı Gönüllü Evi tarafından, Caddebostan Kültür Merkezi B Salonu’nda “Koruyucu Ruh Sağlığı ve Şiir Terapisi” konulu bir sunum düzenlendi. 3 Kasım Pazartesi günü düzenlenen etkinlik, Eğitim Komisyonu Başkanı Ahmet Polat’ın şiir terapisinin tarihsel gelişimini anlattığı konuşmasıyla başladı. Ardından Hasan Aybars Arslan, kökenini Mevlana’nın “Misafirhane” adlı şiirinden alan yeni bir terapi ekolü olan kabul ve kararlılık terapisi hakkında bilgi verdi.   Son olarak söz alan Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Nihat Beşikçi, psikiyatrik hastalıkların, sosyal, çevresel ve genetik kökenlerinden bahsetti. Dr. Beşikçi’nin koruyucu ruh sağlığı için hastalık başlamadan önceden yapılması gerekenleri anlattığı program, şiir dinletisiyle son buldu.
 
CADDEBOSTAN GÖNÜLLÜLERİ’NİN ÖZEL KONUKLARI
Caddebostan Gönüllü Evi, 11 Kasım Salı günü yaşam koçu ve nefes terapisti Mehtap Utuş’u konuk etti. “Hayatımı yeniden yaratıyorum” konulu, karşılıklı soru ve cevaplarla gerçekleşen söyleşide, Mehtap Utuş, iyi bir iletişim dili kullanarak, sorunlarımızı çözebileceğimizi anlattı. Etkinlik, katılımcıların nefes analizleri ile sona erdi.  
6 Kasım Perşembe günü de Caddebostan Kültür Merkezi B salonunda “Yaşam bir sanat ve yaratıcılık” konulu bir panel düzenlendi. Marmara Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Necla Tuzcuoğlu ile Doç Dr. Semai Tuzcuoğlu’nun yönettiği, interaktif panelde, yaratıcılığın da 0-6 yaş arasında gelişebileceği belirtildi. Özgürlük ve esneklik içinde büyüyen çocukların yaratıcı olacağı vurgulandı.

 


ARŞİV