Gönüllülük paylaşmaktır

Bünyesinde 4 bin gönüllünün çalıştığı Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri her geçen gün büyüyor. 21 Ekim Perşembe günü düzenlenen törenle 19 farklı gönüllü grubundan yaklaşık 400 üyeye katılım rozetleri

01 Kasım 2010 - 13:33

Gönüllülük paylaşmaktır

Bünyesinde 4 bin gönüllünün çalıştığı Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri her geçen gün büyüyor. 21 Ekim Perşembe günü düzenlenen törenle 19 farklı gönüllü grubundan yaklaşık 400 üyeye katılım rozetleri takıldı.

Kadıköy’de gönüllü ordusu çığ gibi büyüyor. Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri’ne yeni katılan yaklaşık 400 gönüllüye katılım rozetleri, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün katıldığı törenle takıldı.
21 Ekim 2010 Perşembe günü 20.00’de Kadıköy Belediyesi Evlendirme Salonu’nda düzenlenen “Kadıköy Belediyesi Rozet Takdim Töreni”, Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri’nin gönüllülüğe katılım sürecinin alatıldığı
5 dakika süren bir filmle başladı. Daha sonra Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, yaptığı duygulu konuşmada gönüllülük olgusunun topluma olan katkılarını sık sık vurguladı ve Kadıköy’ün gönüllülük çalışmaları açısından çok şanslı bir kent olduğunu söyledi. 15 yıldan bu yana Kadıköy’de gönüllülerin geçmişte KASDAV günümüzde de Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri adı altında arı gibi çalıştıklarını, Kadıköy’de dayanışmanın, sevginin, dostluğun, paylaşmanın çoğalması adına büyük hizmetlerde bulunduklarını söyleyen Başkan Av. Selami Öztürk, “Gönüllülük sevinci, sıkıntıyı paylaşmaktır. Eğitimden, sağlığa, sanata yaşamın birçok alanında paylaşmaktır” dedi. Komşuluk ilişkilerinin unutulduğu, birbirini tanımayan, komşusunun yüzünü bilmeyen apartman komşuluğunun yaşandığı bir toplumda Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri ile Kadıköy’de komşuluk, dostluk, arkadaşlık, paylaşma gibi değerlerin tekrar yeşerip, kök salmaya başladığını vurgulayan Başkan Öztürk, Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri olarak çok sıkıntılı süreçler de geçirdiklerini, çalışmaların engellenmeye çalışıldığı dönemlerde başta gönüllü başkanlarının özverili çalışmaları sayesinde bu sıkıntıların aşıldığını belirtti. Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü, Atatürk İlke ve Devrimleri, demokrasi ve hukuk devletini savunan, yüreğinde hisseden herkese, dili, dini, ırkı, giyimi ne olursa olsun Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri’nin kucak açtığını söyleyen Öztürk, gönüllülere seslenerek, “Mevlana gibi içten sevin, insan sevgisiyle donanmak temel felsefemiz olsun. Bölgenizde hepiniz birer belediye başkanısınız. İnsanlar size gelip danışacaklar, yardım isteyecekler, eleştirecekler. Onları dinleyin, eleştirilere tahammül edin. Sizler yardımcı, sorunları çözücü, mahallenizin eli kolu olun” diye konuştu. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Öztürk daha sonra 19 farklı gönüllü grubundan yaklaşık 400 üyeye katılım rozetlerini taktı. Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri bünyesinde 4 bin gönüllü, Kadıköy’de gönüllü olarak çalışmalarını sürdürüyor.


ARŞİV