Grammeşin davası bahara ertelendi

Yaklaşık bir yıl önce Kadıköy’de öldürülen öğretmen Bahadır Grammeşin davasında tutuklu sayısı arttı

31 Mart 2016 - 16:40
Kadıköy’de 9 Mayıs 2015 günü kadınlara yönelik tacizi engellemek isterken öldürülen öğretmen Bahadır Grammeşin cinayetine ilişkin davanın ikinci duruşması görüldü.
30 Mart Çarşamba günü Kartal Anadolu Adliyesi 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada, Tanıkların dinlendi ve olay anının görüntüleri izlendi. Avukat Burak Eskici  "Görüntüleri izlediğimizde Bahadır'ın vahşice hisle öldürüldüğüne, diğerlerinin de yardım ettiği görülüyor’’ dedi. Duruşmada, kimlik tespitinin ardından ilk ifadeyi tutuksuz sanıklardan Ercan Aslan verdi. Aslan “Olayın gerçekleşmesini istemezdim. Olayı önce pencereden izliyordum. Olay sakinleşmişti ama yukarıdan aşağı inenlerle olay büyüdü. Ben kimseye vurmadım” diyerek kendini savundu.

'Hepinizi öldüreceğiz'
Tanıklardan Ozan Bilgin olay gecesini "Asker eğlencesinden çıkıp evimize doğru geçiyorduk. Bu sırada iki kişinin bir arkadaşımıza küfürler ettiğini gördüm. Sonra itiştik, arkadaşlarımız ayırdı ve o iki kişi de gitti. Sonra arkadan bir grup geldi. Arkadaşlarıma kaçın dedim. Arkadaşlarım koşmaya başlarken ben de biraz engelleyip, ben de koşmaya başladım. Antikacılar sokağına gelince bar sahibi Erkan Çınar'ın elindeki bıçağı Bahadır'a sapladığını gördüm” sözleriyle aktardı.

Kardeşi de tanık olmuş
Olaya tanıklık eden Bahadır'ın arkadaşı Kardelen Özay ise "Arkadaşımızın eğlencesinden dönüyorduk. 2 kişi laf etti. Arkadaşlarımız onları gönderdi, biz de eve gidiyorduk. Bu sırada bir grup 'burası bizim mekanımız' gibi cümlelerle küfürler ettiler. Biz de sizinle işimiz yok dedik. Sonra bara girip ellerinde bıçaklar, sopalar ve palalarla inip; küfürlerle saldırdılar. Bahadır'ı tutup kafasına tenekeyle vurup kaçmasını engellediler. Bahadır'ı yere düşürüp vurmaya devam ederken, Erkan Çınar Bahadır'ın kasığına bıçakla 2 defa hamle yaptı" dedi.
Sanık Erkan Çınar ise "1 yıldır cezaevindeyim. Çektiğim zulüm bana yeter. Onlardan daha üzgünüz’’ ifadesini kullandı.

Tutuklu sayısı 5’e çıktı
Duruşma sonunda Tutuklu olan 4 sanığın tutukluluğunun devamına, Serhat Ali Günay ve Hasan Özcan'ın tutuklama talebinin reddine ve davaya katılmayan Hasan Özcan'ın zorla getirilmesine karar verildi. Duruşmada, savcı tutuksuz sanıklardan Cemal Diri'nin tutukluluğunu talep etti. Mahkeme heyeti savcının talebini kabul ederek Diri'yi tutukladı. Tutuklu sayısının 5'e çıktığı dava, 27 Nisan'a ertelendi.

26 yaşındaydı…
Birleşik Haziran Hareketi ve ÖDP üyesi Bahadır Grammeşin, Kadıköy’de uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. 26 yaşında olan Grammeşin,  10 Mayıs Pazar günü memleketi Edirne’de defnedilmişti. Grammeşin için 9 Mayıs Cumartesi günü Kadıköy Kilise Meydanı’nda eylem düzenlenmişti. Grammeşin’in öldürülmesi soruşturmasında 12 kişi gözaltına alınmış. Bu kişilerden 8’i serbest kalırken, 4’ü ise tutuklanmıştı.

 

ARŞİV