Öğrenci işi 'hesaplı' yılbaşı!

Herkes yılbaşı kutlaması için planlar yaparken Gazete Kadıköy olarak öğrencileri unutmadık ucuza yılbaşı geçirmenin yollarını araştırdık.

25 Aralık 2014 - 15:54
Herkes yılbaşı kutlaması için planlar yaparken Gazete Kadıköy olarak öğrencileri unutmadık ucuza yılbaşı geçirmenin yollarını araştırdık.
 
Cep yakmayan bir yılbaşı mı geçirmek istiyorsunuz? Kadıköy’ün “halden anlayan” Tarihi Salı Pazarı fiyatlarıyla yılbaşı eğlencesinin ‘doyurucu kısmına’ uygun bir fırsat sunuyor. Gazete Kadıköy olarak; kuruyemiş, meyve ve meze malzemelerinden oluşan bir alışveriş listesini pazardan nasıl ucuza bulabileceğinizi araştırdık.
Yılbaşının hem dışarıda hem evde vazgeçilmezleri arasında bulunan kuruyemiş, Salı Pazarı’nın birçok noktasında bulunabiliyor. Pazardaki kuruyemişçilerde, beş kişiye yetebilecek  “ortaya karışık” bir kuruyemiş tabağı ortalama 10 liraya mal oluyor. Pazarda, yılbaşının bir diğer vazgeçilmezi meyveler de dışarıda olduğundan çok daha ucuz. Şu sıralar pek rastlayamadığımız çileğin bile yarım kilosu 5 lira. Başını elma ve mandalinanın çektiği kış meyveleri de karışık olarak yarımşar kilodan toplamda en fazla 10 lira tutuyor.
ÖĞRENCİ İŞİ MEZE!
Yılbaşı olur da meze olmaz mı? Evde pratik mezeler yapabilmek için, çok masraf etmeye gerek yok. Örneğin bir meze malzemesi olan ve Eminönü’nde bile 14 liradan aşağı bulunamayan süzme yoğurtun kilosu Kadıköy Pazarı’nda 8,5 lira. Hemen yanında dizilmiş çeşit çeşit peynirler de her damak tadına ve bütçeye göre, kilosu 7 liradan başlayacak şekilde satılıyor. Bazılarının içki yanında tercih ettiği turşunun da her çeşidinin kilosu 10 lira. Pazarda bulunan çeşitli sebze, baharat ve süt ürünleri ile kolay mezeler ve atıştırmalıklar yapabilmek, biraz araştırmaya veya öğrenim hayatı boyunca yokluktan var edebilme yeteneği kazanan üniversitelinin hayal gücüne kalmış bir şey. Özellikle şu sıralar ucuzlayan salata malzemeleri ile çok özel aşçılık yeteneği gerektirmeyen hafif atıştırmalıklar yapabilmek kadar kolayı yok.
Pazarın dışında da Kadıköy esnafı “alternatif çözümlerle” cepleri rahatlatma yollarını bulmuş. Kestaneli ve iç pilavlı “hindi alternatifi” piliç dolması, 40 liradan başlayan doyurucu bir lezzet olarak siparişleri bekliyor. “O da çok pahalı!” diyenler için kızarmış piliç kasaplardan 6 liraya başlayan fiyatlarla alınabiliyor.
“Ambiyansı da tamamlayalım” derdine düşenler içinse Salı Pazarı’nın sonlarına doğru sizi karşılayan süslenmiş salon çam ağaçları 110 liradan başlayan fiyatlarla eve götürülmeyi bekliyor. “Daha küçük olsun bizim olsun” diyen öğrenciler de düşünülerek 7,5 liralık çamlar bile satışa sunulmuş.
Finallerden önce son bir soluk olan yılbaşını, bir sonraki günü yeniden makarnaya talim ettirmeyecek biçimde geçirmek için; 30 Aralık Salı günü açılacak olan 2014’ün son pazarını, aman kaçırmayın!
 
 
 
 
 

ARŞİV