Öğrenci Konseyi Rektörle buluştu

Türkiye’nin gerek öğrenci sayısı gerekse bilimsel çalışmalarıyla önde gelen yükseköğretim kurumları arasında yer alan Marmara Üniversitesi’nde Öğrenci Konseyi Başkan ve Yönetim Kurulu seçimleri...

16 Şubat 2011 - 10:06

Türkiye’nin gerek öğrenci sayısı gerekse bilimsel çalışmalarıyla önde gelen yükseköğretim kurumları arasında yer alan Marmara Üniversitesi’nde Öğrenci Konseyi Başkan ve Yönetim Kurulu seçimleri geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilmişti. Seçimden hemen sonra da Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, öğrenci oylarıyla belirlenen Öğrenci Konseyi’ni ilk kabul eden yönetici olarak merkez kampüsü Kadıköy’de bulunan Marmara Üniversitesi öğrenci temsilcilerini kabul etmiş, öğrencilerin sorunlarını ve beklentilerini dinlemişti.


BOLOGNA SÜRECİ ÖĞRENCİYİ ÜZÜYOR
Öğrenci Konseyi Başkan ve Yönetim Kurulu seçimlerinin üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen öğrenci temsilcilerinin Üniversite Rektörü ile görüşmesi nihayet bu hafta gerçekleşti. Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Zafer Gül, Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu üyeleriyle gerçekleşen görüşmede; öğrencilerin temsilcisi oldukları fakülte, yüksekokul ve enstitülerle ilgili istek ve beklentilerini, sıkıntılarını dinledi ve öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.
Görüşmede üzerinde en uzun görüşülen konulardan biri de Bologna Süreci oldu. Bilindiği üzere özetle Bologna Süreci Avrupa yükseköğretim sistemiyle entegrasyonu sağlamak amacıyla İtalya’nın Bologna kasabasında yaklaşık 10 yıl önce Türkiye’nin de katılım imzası koyduğu bir anlaşma. Anlaşma, daha çağdaş yükseköğretim koşullarının katılımcı ülkelerde sağlanmasını öngörüyor. Ancak Bologna sürecinin yapılmasını öngördüğü adımlarının yükseköğretimde zamanında atılmamış olması ve son birkaç yıldır öncelikli alt yapılar hazırlanmadan bu konuda alelacele atılan adımlar ülkemizde önce öğrenciyi sıkıntıya sokuyor. Görüşmede bu konuda sıkıntılar dile getirildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hamza Kandur’un da katıldığı Rektörü Prof. Dr. M. Zafer Gül-Öğrenci Konseyi buluşması çektirilen toplu fotoğrafla sona erdi. Görüşmede; Prof. Dr. M. Zafer Gül, öğrencilerin sorunlarıyla ilgileneceği mesajını verdi.
Görüşmede ayrıca Öğrenci Konseyi Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu, gerçekleştirecekleri sosyal ve kültürel projelerle ilgili de bilgi verdi.


HABER MERKEZİ


ARŞİV