Öğrenci yurtlarında mezuniyet gururu

Eğitim yılının sona erdiği bugünlerde okullarda ve yurtlarda art arda mezuniyet törenleri düzenleniyor.

08 Haziran 2011 - 13:19

Kadıköy Belediyesi'nin kız ve erkek öğrenci yurtlarında mezuniyet şenlikleri yapıldı. Aysel-Abdullah Öğücü Kız Öğrenci Yurdu’nda 2010-2011 yurt döneminde 33 üniversite öğrencisi mezun oldu.
Yurtta toplam 350 adet üniversite öğrencisi barınıyor. Her yıl oduğu gibi bu yıl da 33 öğrenci düzenlenen renkli etkinliklerle mezun edildi. İlk tören Kadıköy Belediyesi Aysel-Abdullah Öğücü Kız Öğrenci Yurdu’nda düzenlendi. Törene, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, hayırsever Aysel Öğücü ve İnal Aydınoğlu da katıldı. Başkan Öztürk, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “Burada beşinci kez sizinle birlikte oluyoruz. Yıllar çabuk geçiyor.. Bir bakacaksınız mezun olacaksınız, bir bakacaksınız evlenmişsiniz. Öğrenciyken okul bitmek bilmez, yıllar geçmez ama onlar bittikten sonra hayat hızla akmaya başlar. O bakımdan bakarsanız ders çalışmanız ötesinde değerlendirmeniz gereken zamanlardır. Çünkü hayata atıldığınız zaman kendinize bu kadar zaman ayıramayacaksınız. Bizim bütün amacımız sizlere iyi bir gelecek temin etmek. Burada size bir aile ve yuva sıcaklığı vermeye çalıştık. Bütün arkadaşlara sevgi ve başarılar diliyorum” dedi. Öğrencilere Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk tarafından öğrencilik yıllarının ve yurdun bir hatırası olarak kolye hediye edildi. Öğrenciler Bahar şenliği tadında doyasıya eğlendiler, dans ettiler, fotoğraf çektirdiler.
Öte yandan Kadıköy Belediyesi Erkek Konuk Evi’nde barınan üniversite öğrencileri için de mezuniyet töreni düzenledi. Törene, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de katıldı. Öğrenciler gece boyu şarkılar söyleyerek gönüllerince eğlendiler.


 


ARŞİV