Öğrenciler, engelli sorunlarını dinledi

Kadıköy Belediyesi Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi geçtiğimiz günlerde Hakkı Değer İlköğretim Okulu öğrencilerini konuk etti.

01 Kasım 2010 - 14:01


Kadıköy Belediyesi Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi geçtiğimiz günlerde Hakkı Değer İlköğretim Okulu öğrencilerini konuk etti.
Hakkı Değer İlköğretim Okulu öğrencileri Kadıköy Belediyesi, Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi’ne gelerek engelli çalışanlarına sorularını yönelterek onlardan bilgi aldılar. Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi ziyaretine ilköğretim 2. sınıf öğrencileri ve velileri katıldı. Öğrencilerin amacı sosyal sorumluluk projesi kapsamında Engelli Merkezi’nden engellilerle ilgili bilgi almak ve bunun yanı sıra engellileri tanıyıp ne yaşadıklarını ve ne hissettiklerini anlamaktı. Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi Koordinatörü Canan Öner, “Düşünün ki sosyal sorumluluk projesi için daha yeni üniversitelerden öğrenciler gelirken bir ilk olarak ilköğretim okulu öğrencileri bu projeye destek veriyor” dedi. Engelli Danışma ve Dayanışma merkezinde çalışan engelli Levent Tilkat, Aynur Yıldırım, Dilek Doğaç, Kenan Demir de öğrencilerin sorularını yanıtlayarak onlara bilgi verdiler. Levent Tilkat öğrencilere, “Engellilerle ilgili ne kadar bilginiz olursa engellilere nasıl davranacağınızı o kadar iyi bilirsiniz” diye konuştu.
Büşra DURGUN


ARŞİV