Öğrenciler tatile girdi

Kadıköy’de 2010-2011 Eğitim ve Öğretim yılı geride kaldı. İlçede bu yılki kapanış törenlerinin merkezi, Göztepe Dosteller İşitme Engelliler Okulu’ydu.

21 Haziran 2011 - 13:37

Kadıköy’de zorlu bir eğitim maratonu daha geride kaldı. … öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü Kadıköy’de 2010-2011 eğitim ve öğretim yılı coşkuyla kutlanan törenlerle geride bir anı olarak kaldı. Kapanış törenlerine, mezuniyet törenlerinde yaşanan coşku ve sevinç de eklenince Kadıköylü öğrencilerin neşesine diyecek yoktu. Bu yıl Kadıköy’de eğitim-öğretim yılı anlamlı mesajlarla kapandı. Bu yılki kapanış törenlerinin merkezi Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar tarafından Göztepe Dosteller İşitme Engelliler Okulu olarak belirlendi.
Engelli çocuklarımızın sorunlarına dikkat çekmek, onlar için daha yaşanılır bir çevre hazırlamak adına düzenlenen törene Kadıköylü yöneticiler de kayıtsız kalmadı.


KAYMAKAM KARAHAN: ‘ENGEL GÖNÜLLERDE OLMASIN’
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde Müdür Ferşat Ayar’ın yanı sıra Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan, İstanbul İl Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Halis Kuralay, TCDD Bölge Müdürü Hasan Gedikli’nin katıldığı törende işitme ve konuşma engelli çocuklarımızın özveriyle gerçekleştirdiği çalışmalar duyguyla izlendi. Kutlamanın en vurucu konuşmasını yapan Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan, “Konuşma ve işitme engelli çocuklarımızın özveriyle söylediği İstiklal Marşımızı dinledikten sonra duygulandım. Şunu iyi bilmeliyiz: Engel yürekte olmasın. Kalpte, gönülde engel olmasın. Birgün biz de engelli olabiliriz. Bu nedenle bu kardeşlerimizin, çocuklarımızın sorunlarına toplumun tüm kesimleri olarak duyarlı yaklaşmalı, uzlaşmayla sorunları çözmeliyiz” dedi.
Pozitif ayrımcılık yaptıklarını ve bu yıl kapanış kutlamalarının merkezi olarak Dosteller İşitme Engelliler Okulu’nu seçtiklerini belirten Kaymakam Karahan, birçok projeyle eğitime ve ilçe yaşamına dinamizm kazandırmaya devam edeceklerini ifade etti.


‘EĞİTİM HER ENGELİ AŞAR’
Bir eğitim ve öğretim yılını daha geride bıraktıklarını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, tüm eğitim camiasına teşekkür etti ve “Öğrencilerimizin başarılarını, mutluluklarını, ülkemiz ve insanlık için iyi birer birey olma yolunda adımlar atmalarını görmek bize tüm yorgunluklarımızı unutturuyor. Eğitim kadromuza, öğretmeninden hizmetlisine kadar gösterdikleri özverili çalışmalar için teşekkür ediyorum” dedi.
Bakanlığın “Eğitim Her Engeli Aşar” projesini da hatırlatan Ferşat Ayar, “Gerçekten de ne kadar isabetli bir proje olduğunu gördük. Bu bağlamda Kadıköy’de özel eğitime ihtiyaç duyan hiçbir öğrencimiz dışarıda kalmadı, kalmayacak” diye konuştu.


‘GÖRMEDİM AMA ÜNİVERSİTEYİ BİTİRDİM’
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Şube Müdürü olarak görev yapan görme engelli eğitimci Halis Kuralay ise engelli olmanın dezavantajlarına değindiği konuşmasında umutsuz olmamak gerektiğini vurguladı. Görme engelli olarak dünyaya geldiğinde ailesinde yaşanılan umutsuzluğu dinleyicilerle paylaşan Kuralay babasının kendisini İstinye Körler Okulu’na vermesiyle hayatının değiştiğini söyleyerek, “İyi ki de vermiş. O okuldan yetişip, üniversiteyi bitirme başarısı gösteren tek engelli çocuk oldum” dedi.
İşitme ve konuşma engelli olmalarına rağmen Anaokulu ve ilköğretim öğrencilerinin sergilediği halkoyunları gösterileriyse beğeniyle izlendi. Daha sonra üstün başarıyla mezun olan Sultan Akbaş, Esra Dursun Öztürk ve Öner Ergelin’e ödüllerini Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar verdi.
Öğrenciler, 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılı’na 19 Eylül Pazartesi günü başlayacak....

İlter Hoca’nın Okulu TSE’nin 1 numarası

Kadıköy’de uzun yıllar Harun Reşit İlköğretim Okulu’nda başarıyla müdürlük görevini icra eden ve daha sonra Kadıköy’deki bir başka okul olan Melahat Akkutlu İlköğretim Okulu’na müdür olarak atanan İlter Aygün’ün yaptığı başarılı çalışmalar kısa sürede Türk Standartları Enstitüsü(TSE) tarafından fark edildi. Bir süre çalışmaları ve okuldaki eğitim-öğretim durumunu izleyen kurum, kararını açıkladı ve 15 Haziran’da düzenlenen törenle “TSE Hizmette Yeterlilik Belgesi”ni aldı.
TSE İstanbul Hizmet Belgelendirme Müdürlüğü tarafından Melahat Akkutlu İlköğretim Okulu’na Hizmette Yeterlilik Belgesi verilmesi törenine; TSE İstanbul İl Başkanı Mehmet Hüsrev, Kadıköy ilçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, öğretmen, veliler ve öğrenciler katıldı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, Kadıköy’ün eğitim-öğretimdeki kalitesinin TSE gibi ciddi kurumlar tarafından taktir görmesinin kendisini gururlandırdığını belirterek, “Tüm okullarımızın bu başarıyı yakalaması için gereken neyse yaparız, yapacağız” dedi.
TSE İstanbul İl Başkanı Mehmet Hüsrev ise neden Melahat Akkutlu İlköğretim Okulu’na Hizmette Yeterlilik Belgesi verdiklerinin gerekçelerini açıkladı.
Konuşmaların ardından törende Türk Standartları Enstitüsü-Hizmette Yeterlilik Belgesi (TSE-HYB) bayrağı Ferşat Ayar, Mehmet Hüsrev ve İlter Aygün tarafından göndere çekildi. Daha sonra öğrencilerin halkoyunlarıyla renklenen törende düzenlenen bir sergi de gezildi.


Mustafa SÜRMELİ


ARŞİV