Öğrenciler ve işverenler biraradaydı

Kadıköy İşkur Hizmet Merkezi ile Marmara Üniversitesi’nin düzenlediği kariyer günlerinde öğrenciler iş yaşamını yakından tanıma fırsatı buldu.

08 Ocak 2014 - 09:38

Mustafa SÜRMELİ
 
Kadıköy İşkur Hizmet Merkezi ve Marmara Üniversitesi işbirliği ile “Kariyer Günü” etkinliği düzenlendi. Göztepe Kampüsünde düzenlenen etkinliğe Kadıköy İşkur Hizmet Merkezi ile birlikte Migros, Unilever ve Danone işveren olarak katıldılar.
Kadıköy İşkur Hizmet Merkezi’nden İş ve Meslek Danışmanlarının yapmış olduğu sunumda İŞKUR’un faaliyetleri, İş Arama Kanalları, Dünyada ve Türkiye’de Genç İstihdam Durumu, Etkili İş Görüşmesi,  Mülakat Teknikleri, CV Hazırlama gibi konulara değinilirken, etkinliğe katılan öğrenciler de katılımcı işverenlerle bir araya gelerek kariyerleri ile ilgili merak ettikleri soruları sorma fırsatı buldular.

GENÇLERE UZMANINDAN İŞ YAŞAMI TAVSİYELERİ
İşverenler ile çalışma hayatına yeni atılacak olan gençleri buluşturduklarını ifade eden Kadıköy İşkur Hizmet Merkezi Şube Müdürü Fahri Acar  “Marmara  Üniversitesi ile düzenlenen Kariyer Günü etkinliğinde İşkur olarak, İşkur hizmetleri, iş arama becerileri, kariyer planı yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar, istihdam ve işbaşı eğitim programı gibi konularda gençlere bilgiler verdik. Ayrıca gençlerimizi sektörün önde gelen işverenleri ile buluşturarak işverenlerin yeni mezunlardan beklentileri, nasıl bir kariyer yolu izleyebilecekleri ile ilgili bilgi düzeylerini artırmaya çalışıyoruz” dedi.
 

ARŞİV